Molitve iz voščila sester klaris

Molitev k Mariji, Nebeški Zvezdi

Ta molitev je leta 1317 obvarovala sestre klarise v samostanu sv. Klare v Coimbri pred kugo. Redovnice so jo zaupno molile večkrat na dan. Prilagamo tudi note antifone Stella caeli. Obstaja več različic prevodov, zlasti tistih, ki so jih molili naši predniki ob epidemijah v 16. in 17. stoletju.

Ti, nebeška Zvezda,
ki si dojila Gospoda,
si izruvala kugo smrti,
ki so jo zasadili prvi starši ljudi.
Ti, Zvezda, blagovoli
pomiriti zvezde,
katerih vojne morijo ljudstvo
s strašno šibo smrti.
O preblaga morska Zvezda,
reši nas kuge (koronavirusa)!
Poslušaj nas, Gospa,
saj Te Tvoj Sin časti,
ko Ti ničesar ne odreče.
Reši nas, o Jezus,
ko Te za to prosi
deviška Mati.

– V vseh naših stiskah in težavah.
– Nam pomagaj, o najsvetejša Devica.

– In omni tribulatione et angustia nostra.
– Succurre nobis, piissima Virgo.

Molitev za Božjo pomoč

Nebeški Oče, hvalimo Te in poveličujemo. Zahvaljujemo se Ti, da si nas – po daritvi svojega Sina Jezusa Kristusa, našega Odrešenika, ki je bil pokoren do smrti na križu – odrešil in nam pripravil prostor v nebesih.

Ponižno Te prosimo za našo zemeljsko domovino Slovenijo in ves svet. Zaradi predragocene Krvi Tvojega Sina, ki Ti jo darujemo po rokah Njegove in naše Matere Marije, Kraljice Slovencev, nam milostno ohrani pravo katoliško vero in nas obvaruj vsega hudega – greha, zlih vplivov, vsega duhovnega in telesnega zla, vsakršnega nasilja, kuge, lakote in vojske, odvisnosti in drugih bolezni.
O Bog, reši nas uničenja našega naroda.
Z zaupanjem v mogočno Marijino priprošnjo se Ti zahvaljujemo
v trdnem upanju, da nas boš uslišal po Jezusu Kristusu, našem Gospodu. Amen.

  • Sveta Božja Mati Marija, Kraljica Slovencev – prosi za nas.
  • Vsi Božji angeli, svetniki in svetnice – prosite za nas.
  • Naši blaženi, svetniški kandidati, mučenci in pričevalci vere – prosite za nas.

Posvetitev Mariji

O Mati, Tebi se izročim,
povsem se Tebi posvetim:

čutila vsa, telo, srce,
vse misli in razum, želje,
svobodo, čustva, vse hotenje,
spomin, ljubezen, vse življenje.

Razsvetljuj me, uči, brani,
vodi me, mi stoj ob strani;
varuj me, o Mati moja,
saj popolna last sem Tvoja.

V Srce izročam, Mati, Tvoje
še drage, vse rojake svoje;
po Tvoji prošnji naj Gospod
ohrani vero, dom nam, rod. Amen.

Večkrat prejmímo duhovno obhajilo

Sveto obhajilo, pri katerem se nam Božji Sin Jezus Kristus daruje kot Kruh življenja in nahrani našo dušo z nebeško hrano, ki veča našo ljubezen do Njega in nam daje moči za zvesto službo Njemu – je nedoumljivi, veliki dar Njegove neskončne ljubezni. – Kadar pa ne moremo prejeti zakramentalnega obhajila, prejmímo čim večkrat obhajilo v duhovni obliki, ki nam tudi daje velike duhovne sadove.

Duhovno obhajilo – kesajmo se svojih grehov, obudimo ljubezen in hrepenenje po Jezusu in povabimo ga v svoje srce. Večkrat na dan lahko prejmemo duhovno obhajilo vsaj z vzdihom:

»Moj Bog in moje vse, ljubim Te. Pridi k meni, hvala Ti za vse.«

Ali: O Jezus, hrepenim po Tebi. Nisem vreden, da prideš k meni, pa reci le besedo in ozdravljena bo moja duša. Jezus, Tebi živim, Jezus, Tebi umrjem, Jezus, Tvoj sem živ in mrtev. Amen.

Ali: Moj Jezus, trdno verujem vate, ki si navzoč v presvetem Rešnjem Telesu in goreče hrepenim po Tebi. Želim Te prejeti v svoje srce. Pridi in napolni moje srce s svojo milostjo. Objamem Te, kakor da si zares prišel k meni in se združim s Teboj. – Nebeški Kralj, bodi tudi kralj mojega srca in sprejmi me popolnoma v last. Upam vate in Te ljubim nad vse. Ne dopusti, da bi se kdaj ločil od Tebe. Amen.

Ali: O Jezus, moj najzvestejši in edini pravi prijatelj! Pridi v mojo dušo in jo ozdravi, kajti ta, ki jo ljubiš, je bolna. Pridi, življenje mojega srca, moja edina tolažba in edina podpora. – Združi se z menoj, o Jezus, angelski Kruh, in daj, da bom napredoval v dobrem. Daj, da bom živel resnično iz Tebe, v Tebi in zate.