Bog mi odpušča (5. poglavje)

Dobrodošel na veroučnih straneh župnij Bloke, Sveta Trojica in Sveti Vid!

Naš verouk, bomo za nekaj časa, dokler ga ne bo mogoče imeti v župnišču izpeljali preko te strani. Tu bodo vsak teden objavljene kateheze oz. povezave do katehez, ki jih pripravljajo na Slovenskem katehetskem uradu.

Verouk se nanaša na vsebino v učbeniku. Tokrat je na vrsti kateheza z naslovom Bog mi odpušča. V učbeniku jo dobite na straneh 20 do 23. Tako vas vabim, da kar vzamete svoje učbnike.

V tokratni temi bomo spoznavali zakrament svete spovedi. Otroci boste šli prvič k spovedi spomladi, pred prvim svetim obhajilom.

Nazadnje ko smo bili skupaj smo spoznali zgodbo o usmiljenem očetu. Preden začnete z današnjo katehezo obnovite to zgodbo. Je na strani 17 in 19 v učbeniku. Tu pa si lahko ogledaš zgodbo v slikah:

Jezus nam želi s to zgodbo povedati, da je Bog do nas usmiljen kot ta oče do svojega izgubljenjega sina. Veseli se vsakič, ko želimo poboljšati svoja dejanja. Takrat nam da novo oblačilo, sandale, prstan na roke in se veseli naše vrnitve. To se na poseben način zgodi pri sveti spovedi. Pri njej nam Bog izbriše vse grehe. Zopet smo lahko veseli Božji otroci, ki os pripravljeni delati dobro in tako razveseliti druge in Jezusa in tudi sebe.

Sedaj pa odpri spodjo povezavo in učbenik na strani 20.

http://sku.rkc.si/wp-content/uploads/2020/11/3.razred-6.pdf

Če imaš možnost natisni te dve strani in ju izpolni. Izpolnjeno nalogo potem vstavi v učbenik. Nauči se kaj je potebno za dobro spoved! (pet prstov na strani 23 v učbeniku)

Pa srečno do prihodnjič! Ne pozabi pisati svetemu Miklavžu in ne pozabi na vsakdanjo molitev!

župnik