Držal bom obljubo (8. poglavje)

Živjo!

Teden je spet naokrog in v nedeljo se je začel adventni čas. Na adventnem venčku smo že prižgali prvo adventno svečko. Koliko je že sveč na adventnem venčku? Veš zakaj jih je ravno toliko, kot jih je? Če še ne veš, vprašaj starše.

Adventni venčki ... | Župnija Cerknica
Praviloma so sveče na adventnem večku vijolične barve, ker je to barva adventa. Pomeni pa, da se z molitvijo, spokornostjo in dobrimi deli pripravljamo na praznovanje Jezusovega rojstva.

Upam, da imate tudi pri vas doma kakšen adventni venček. Ob večerih prižgite svečko in kaj zmolite ob njem. Lahko se naučite in zapojete kakšno adventno pesem. Nekaj jih je tudi na naši župnijski spletni strani. Posebna lepo bo, če boste skupaj prebirali zgodbo iz adventnega koledarja. Dobiš jo na tej povezavi:

Pri verouku spoznavamo zakrament svete spovedi, ki ga boste prvič prejeli v tem veroučnem letu. Zadnjič smo ob zgodbi, ko sta šla dva človek molit v tempelj, spoznali kako je pred Bogom pomembno, da se kesamo za slaba dejanja. Samo, če nam je res žal, če se kesamo grehov, potem nam Bog lahko odpusti. In ko nam Bog odpusti, se nam v srce vrne mir in veselje! Tako kot se je v zgodbi zgodilo cestninarju, ki je skesan Bogu priznal svoje grehe.

In ko boste pri prvi spovedi doživeli, da vam bo Bogu odpustil in izbrisal vse grehe, potem boste želeli, da bi se poboljšali. Želeli boste postati čimboj dobri po srcu. Velikokrat vam to ne bo uspelo, ampak nič zato! Vsak dan znova se je treba truditi biti dober!

Vabim te, da odpreš to povezavo, vzameš učbenik, ga odpreš na strani 32 in slediš navodilom na spletni povezavi.

http://sku.rkc.si/wp-content/uploads/2020/11/3.razred-10.pdf

Želim ti, da bi ti dobro šlo pri pouku na daljavo, tako v šoli kot pri verouku!

župnik