7. velikonočna nedelja 29.5.2022, slovesnost prvega svetega obhajila v ž. Bloke in Sv. Trojica

Godovi: pon.: Kancijan, Kancij, Kancijanila in Prot mučenci;tor.: Obiskanje Device Marije, sklep šmarnic; pet.: Karl Lwanga in drugi ugandski mučenci; ned.: Binkoštna, slovesnost svete birme pri Fari in pri Sveti Trojici.

Vse fare:  

V torek bo sklep šmarnične pobožnosti. Otroci, ki so obiskovali šmarnice dobijo simbolno nagrado.

Danes popoldan ob 18. uri bodo šmarnice v cerkvi pri Fari. V juniju bomo pri delavniških mašah brali vrtnice: to je junijska pobožnost k Jezusovemu Srcu. Vrtnice govorijo o našemu b.sl. Antonu Strletu. Zato ste še posebej vidovski župljani vabljeni, da radi in v večjem številu prihajate k junijskim delavniškim svetim mašam.

Hvala vsem, ki ste se v dneh pred Vnebohodom udeleževali prošnjih maš. V Juniju in tudi še v juliju pa bomo po cerkvah imeli poljske maše za blagoslov pri delu na poljih, njivah, travnikih, gozdovih, za varstvo pred ujamami. Pridite v večjem številu, posebno v vašo podružno cerkev. Razpored maš je v novih oznanilih.

V sredo me ne bo doma, ker duhovniki cerkniške dekanije romamo v Prekmurje. Zato tudi maše ne bo doma.

V teh dneh poteka devetdnevnica pred sveto birmo. Birmanci naj skupaj s starši in botri še naprej prihajajo in sodelujejo pri mašah devetdnevnice. V četrtek bo med nas prišel ljubljanski pomožni škof dr. Franci Šuštar. Ob 18. uri bo najprej srečanje z birmanci, kamor naj pridejo tudi starši, botri, bratje in sestre in tudi vsi ostali farani. Po pogovoru in spraševanju bo ob 19. sveta maša, med mašo pa bo škof v spovednici na voljo za sveto spoved. Posebej so k spovedi povabljeni botri in starši birmancev.

Po maši pa se bo g. škof srečal še s ključarji, člani ŽPS. Na to srečanje ste povabljeni tudi ostali župnijski sodelavci. Srečanje bo v župnijski cerkvi pri Fari.

Naslednjo nedeljo bo na Blokah in pri Sv. Trojici birma. Birmanci, starši in botri naj bodo zbrani pol ure pred mašo. K birmanski slovesnosti ste posebej vabljeni tudi vi dragi prvoobhajanci, da boste tudi s svojo prisotnostjo pri maši in molitvijo podprli vaše starejše brate in sestre v veri.

Fara:

Generalka pred birmo bo v soboto zvečer ob 8.30.

Na Binkošti bo ob 10. uri pri Svetem Duhu žegnanjska sveta maša. Prišel bo duhovnik od drugod. Tudi tja pridite v čim večjem številu. Soseska naj se dogovori za branje beril. Sosesko tudi prosim, da organizira čiščenje, ureditev in okrasitev cerkve. Posebej vabim tiste pevce, ki ne boste na birmi, da pridete k Sv. Duhu in tam s petjem povzdignete praznovanje.

Čiščenje in krašenje: poskrbijo straši, botri in birmanci

Danes  ob 12. uri bomo v občestvo Cerkve s svetim krstom sprejeli Nikolaja Anzeljca iz Studenca.

(oklic!)

Sv. Vid:

Naslednji teden bo zaradi birme pri Sv. Trojici nedeljska sveta maša že v soboto zvečer.

Veroučence 3., 4., in 5. razreda, ki imajo verouk ob četrtkih prosim, če lahko k verouku pridejo v petek ob 15. uri. To bo zadnji dan verouka, zato bo tudi sveta spoved. Tudi z višjimi razredi bomo ta dan zaključili z veroukom. S prvimi razredi smo za letos z veroukom zaključili v petek. Spričevala bom podelil na vidovskem žegnanju, ki bo 19. junija.

Čiščenje in krašenje: Osredek

Sv. Trojica:

Generalka pred birmo bo v soboto po jutranji sveti maši.

Čiščenje in krašenje:  poskrbijo straši, botri in birmanci

Nova številka družine: S člankom z naslovom Pozabljeni od medijev razlaga kako ima obračanje medijske pozornosti stran od številnih kriznih žarišč številne negativne posledice za prizadeta območja.