16. nedelja med letom, 17.7.2022

Godovi: sr.: Marjeta Antiohijska, muč.pet.: Marija Magdalena, sp. žena, praznik; sob.: Sv. Brigita, rd. sozav. Evrope, praznik; ned.: 17. nedelja med letom, Krištofova nedelja,  žegnanje v Štrukljevi vasi.

Vse fare:

Ob rojstnem dnevu božje služabnice mistikinje Magdalene Gornik bo na Gori v torek ob 16. uri molitvena ura in ob 17. uri sveta maša, ki jo bo vodil ljubljanski pomožni škof Franci Šuštar. Vabljeni!

Oratorij – prijavnice za oratorij se lahko dobi zadaj na mizi.

Prihodnjo nedelja bo Krištofova nedelja. Po maši bo blagoslov avtomobilov in drugih prevoznih sredstev. Nabirka bo v zahvalo za srečno prevožene kilometre, za nakup vozil za misijonarje.

Fara:

V ponedeljek bo sveta maša že ob 18. uri. Maša bo za starše Žgajnar in sina Leona. Maševal bo župnik iz Grahovega.

Poljska maša na Volčjem bo v torek ob 9. uri.

V sredo bo maša zjutraj ob 7.30 v kapeli.

Pri maši v četrtek se bomo spomnili tudi pok. Alojzija Žnidaršiča ob 7. dnevu.

Čiščenje in krašenje: Nova vas 41-65

Sv. Vid:

Prihodnjo nedeljo bo ob 8. uri dopoldan maša v Štrukljevi vasi pri Svetem Jakobu, kjer bo tudi žegnanje. Vabljeni ste, da vsi pridete v Štrukljevo vas, ker v  župnijski cerkvi ne bo maše.

Čiščenje in krašenje: Štrukljeva vas

Sv. Trojica: 

V torek  bo sveta maša ob 20. uri. Maša bo v čast Svetemu Duhu.

Zaradi žegnanja pri Svetem Jakobu v Štrukljevi vasi, bo tudi naslednji teden nedeljska maša že v soboto zvečer.

Čiščenje in krašenje: Jeršanovo, Hribarjevo (Napaka v oznanilih: dodano še Lovranovo, Zales, Rožanče)

Nova številka družine:

O odločitvi ustavnega sodišča, da se lahko istospolni pari poročijo in posvojijo otroka kot ostali. To smo pri nas zavrnili na dveh referendumih. Sam mislim, da je do te odločitve prišlo tudi zaradi zgrešenega pojmovanja, da je imeti otroka pravica. Otrok ne more in ne sme biti pravica, ampak je dar in samo kot dar jih moremo sprejemati. Nihče si ne more lastiti pravico do nekoga. Saj človek ni predmet ni lastnina nekoga drugega, niti ne svojih staršev, še manj pa kogarkoli drugega. Zato bi moralo biti vodilo pri presojanju kdo lahko nekoga posvoji blagor otrok ne pa pravica nekoga. Blagor otrok pa zahteva očeta in mamo, moškega in žensko. Sodniki se igrajo bogove. S to odločitvijo odpirajo vrata za vse vrste ljudi, ki bodo lahko imeli s posvojenimi otroci tudi svoje zločinske namene.