25. nedelja med letom, 18.9.2022, nedelja svetniških kandidatov

Godovi:  sr.: Matej, evangelist; pet.: Pij iz Pietrelcine, red., duh.; sob.: Anton Martin Slomšek, škof; ned. 26 med letom, Slomškova nedelja

V tem tednu bomo začeli z veroukom. Urnik je objavljen na spletni strani župnije Bloke. Bloke, Trojica: Za prvi razred bo verouk ob ponedeljkih ob 16. uri.

Fara:

Naslednji četrtek (29.) godujejo sveti nadangeli. Ob tej priložnosti bo v cerkvi potekala molitev pred Najsvetejšim. Začeli bomo ob 15. uri in zaključili s sveto mašo ob 19ih. Za osnovnošolsko mladino in starše bo molitev pred Najsvetejšim pol ure pred mašo. Starši in otroci ste vabljeni, da si rezervirate čas za Jezusa naslednji četrtek od 18.25 do konca svete maše 19.45.

Čiščenje in krašenje: Volčje

Sv. Vid:

V tem tednu bomo začeli z veroukom.  

Prvi razred, v Begunjah ob petkih ob 13.30 do 14.15, 2. in 3. razred v Begunjah od 12.35 do 13.20, višji razredi bodo skupaj v eni skupini imeli verouk pri Svetem Vidu v župnišču ob petkih ob 16.30. Za deveti razred bomo z veroukom začeli kasneje.

Čiščenje in krašenje: Otave

Sv. Trojica:

 v sredo bo ob 19. uri maša ob 7. dnevu za Jožefo Intihar.

V nedeljo zjutraj pa bo obl. sveta maša za Antona Zalarja.

Čiščenje in krašenje: Polšeče, Zavrh

Nova številka družine:

Danes se zaključuje teden mladih. V Stični je bilo včeraj vseslovensko srečanje katoliške mladine, nekaj jih je bilo na srečanju tudi iz naših župnij. V družini pa na prvih straneh pišejo o vlogi mladih v Cerkvi in družbi. 20 letini Lovrenc Primc pravi, da za pijačo lažje dobiš družbo kot za molitev. A v življenju lahko uživaš tudi tako, da slaviš Boga, se mu zahvaljuješ in ga prosiš za pomoč v raznih stiskah.