27. nedelja med letom, 2.10.2022, rožnovenska nedelja, župnijsko žegnanje na Blokah, začetek tedna za življenje

Godovi: tor. Frančišek Asiški, redovni ustanovitelj, čet.: Bruno, ust. Kart.; pet: rožnovenska Mati Božja; ned.: 28. med letom, sklep tedna za življenje.

 Z Oktobrom vstopamo v mesec rožnega venca. Zato vas vabim, da se v tem mesecu pred mašami organizirate za molitev rožnega venca (ali vsaj ene desetke) in da se pridružite molitvam. Molitev rožnega venca je eno od najmočnejših orožij v duhovnem boju s silami zla, ki delujejo v nas in v svetu okrog nas. Če hočemo prispevati k miru na svetu, k slugi in razumevanju med nami, med zakonci, med družinskimi člani, potem za pol ure na dan ugasnimo televizijo, internet, radio in se radovoljno poslužujmo rožnega venca. Po mesecu vztrajne in zveste molitve rožnega venca rezultati gotovo ne bodo izostali.

Obisk in obhajilo bolnikov bom delil v četrtek. Tudi za naprej velja, da bom obhajilo v času katehetskega leta delil na prve četrtke v mesecu.

Fara:

Hvala vsem, ki ste pomagali pri pripravi današnje slovesnosti. Hvala tudi vsem, ki ste v četrtek na god župnijskega zavetnika sv. Mihaela prišli v cerkev k sveti maši in k molitvi pred Jezusom v Najsvetejšem zakramentu.

Čiščenje in krašenje: Ravnik in Hudi Vrh (skupaj)

Sv. Vid: Prihodnjo nedeljo bo ob 14. uri maša na Kureščku. Več o tem v oznanilih. Vabljeni.

Čiščenje in krašenje: Cajnarje

Sv. Trojica:

Čiščenje in krašenje: Ulaka, Sleme

Nova številka družine:

Ob začetku tedna za življenje moralni teolog Gabrijel Kavčič pojasni, kakšen je krščanski odnos do življenja: Človeško življenje je nosilec posebnega, od Boga zagotovljenega in hotenega dostojanstva, in to ne glede na okoliščine. Vsako življenje izhaja iz Boga, zato pa si zasluži absolutno zaščito. Torej od nerojenega otroka naprej. Da nam je življenje sveto lahko pokažemo svetu tudi tako, da se udeležimo pohodov za življenje, kot je bil včeraj na Prešernovem trgu v Ljubljani. Nekaj se nas je pohoda udeležilo.

Zadaj si vzemite nova mesečna oznanila.