Od česa vse smo odvisni

Že pol leta prej napoveduje Umar, kolikšna bo gospodarska rast. Tolažijo nas, kako smo bolj varni, ker smo v Natu in ima ta toliko in toliko bojnih konic in prestreznih raket. Govorijo, kam vse bomo potovali s turističnimi agencijami, kam bomo šli na počitnice in tudi kam bomo romali!

Saj, v svojem življenju moramo načrtovati, a s pripombo: če Bog da. A tokrat nobena bojna konica ni šla iz zaloge, nobeno gospodarsko (še) ni šlo po zlu tako kot je bilo v zadnji krizi. Pa vendar se je “vse” ustavilo. Ne moremo brez strahu do soseda, razkužujemo kljuke in tudi najtrdovratnejši zagovorniki plačil z gotovino sedaj poslujejo brez nje. Kar več obrazov, posebno starostnikov, je uprtih v nebo.
Prošnje pri procesijah “Kuge, lakote in vojske – reši nas, o Gospod!” nikakor niso zastarele. Samo en majcen virus je potreben in človeštvo je na kolenih.
Ali bodo letos procesije ali ne, sam Bog ve, velikonočne vsekakor ne bo. Mogoče pa bo telovska, samo zaupajmo v Gospoda. “Kajti jaz sem, Gospod, tvoj Bog, ki te držim za desnico in ti pravim: “Ne boj se, jaz ti bom pomagal!” “Ne boj se, o, Jakob, črviček, jaz ti pomagam!”, govori gospod.

Marica Marolt, Velike Bloke