29. nedelja med letom, 18.10.2020, misijonska nedelja

nabirka danes je namenjena za misijone, prosim da svoj dar oddate zadaj v nabiralnik!

Godovi: tor.: smrtni dan b.sl. Antona Strleta; čet.: Janez Pavel II. pp.; ned.: 30. nedelja med letom – žegnanjska nedelja

Vse župnije:

OZNANILA VELJAJO SAMO DOKLER SMO ŠE V ORANŽNI CONI!

Dokler bomo še v oranžni coni bodo maše potekale normalno kot so objavljenje v oznanilih. Vendar je pri maši lahko le 10 ljudi. Prednost pri udeležbi imajo tisti, ki so darovali za mašo. Če je maša za farane (nasl. Nedeljo pri Sv. Trojici) boste imeli  prednost tisti, ki boste prej prišli.

Tisti ki ne boste mogli priti k maši, boste lahko prejeli obhajilo pred ali po nedeljski maši. Če boste prišli po maši pridite pravočasno. Računajte da maša traja 40 minut. Pazite na razdaljo, maske in da vas ni več kot deset v cerkvi. Pred prejemom obhajila molite kesanje in Očenaš.

Fara in Trojica: Verouk za veroučence do vključno 5. razreda bo ta teden potekal normalno v župnišču, če ne bodo vmes prišla še kakšna druga navodila. Učenci od vključno 6. razreda pa naj si sami doma preberejo naslednje poglavje v učbeniku in naredijo naloge iz poglavja. Vse družine pa spodbujam, da v tem času poživite, ali sploh začnete z družinsko molitvijo. Morda za začetek molite vsaj eno desetko rožnega venca ali kakšno drugo molitev po svoji presoji. Ta čas preizkušnje je velika priložnost, da odkrijete lepoto družinske molitve ,ki vas bo med seboj močno povezala!

Fara:

V četrtek po maši bo ura molitve pred Najsvetejšim.

Spovedovanje pred praznikom Vseh svetih bo to soboto po večerni maši do 19.30 ure. Na voljo za spoved bom tudi v nedeljo po maši do 12. ure. Spet upoštevajte, da vas je lahko v cerkvi istočasno samo 10.

Čiščenje in krašenje: Nemška vas

Sv. Vid:

Spovedovanje pred praznikom Vseh svetih bo to soboto po jutranji maši do 9.30 ure. Spet upoštevajte, da vas je lahko v cerkvi istočasno samo 10.

Verouka te teden ne bo. Vse družine pa spodbujam, da v tem času poživite, ali sploh začnete z družinsko molitvijo. Morda za začetek molite vsaj eno desetko rožnega venca ali pa kakšno drugo molitev po svoji presoji. Ta čas preizkušnje je velika priložnost, da odkrijete lepoto družinske molitve, ki vas bo med seboj močno povezala!

Čiščenje in krašenje: Cajnarje

Sv. Trojica:

Za danes po maši je bilo napovedano srečanje s ŽPS-jem, vendar slovesnosti zlate maše g. Metoda Lampeta, zaradi katere bi imeli srečanje, ne bo. Tako tudi ne bo sestanka.

Bo pa prihodnjo soboto spet molitev in celonočno češčenje Najsvetejšega zakramenta v župnišču.

Spovedovanje pred praznikom Vseh svetih bo to soboto od 9.30 do 11. ure. Spet upoštevajte, da vas je lahko v cerkvi istočasno samo 10.

Čiščenje in krašenje: Andrejčje, Gradiško, Štorovo

Nova številka družine:

O slovenskem kirurgu, dr. Janez Janežu, ki je brez plačila v 42 letih službe opravil 80.000 operacij. Je prvi slovenski laiški misijonar in osrednja osebnost današnje misijonske nedelje. Letos mineva 30 let od njegove smrti.