Nove uredbe za preprečevanje okužb s korona virusom

Nove uredbe za preprečevanje okužb s korona virusom

Od torka, 20. oktobra v vseh statističnih regijah velja prepoved izvajanja verskih obredov z udeležbo vernikov. Mašne namene bova z duhovnim pomočnikom darovala na dneve kot so zapisane v oznanilih.

Sam bom maševal v tistih župnijskih cerkvah za kamor ste mašo naročili. Tisti mašni namen, ki je bil dan za na katero od podružnic bom sam daroval v župnijski cerkvi, duhovni pomočnik Branko pa bo vse mašne namene, ki so bili določeni na delavniški dan daroval v Begunjah. Če bi kdo posebej rad želel, da se maša daruje v času ko bo možna udeležba vernikov, naj me pokliče, da se dogovorimo za prestavitev. Vendar naj bo to bolj izjema, samo če bi si to res želeli.

Ob nedeljah bo omogočen prejem svetega obhajila. Obhajilo bova z Brankom delila pol ure po običajnem začetku svete maše. Obhajilo boste lahko prejeli v cerkvi. Upoštevajte pa, da vas je lahko v cerkvi istočasno samo pet oseb. Obvezno je razkuževanje, maske in razdalja. Ko pride po prejemu obhajila prvi ven iz cerkve, gre lahko drugi in tako naprej. Za prejem obhajila se primerno pripravite. Obžaluje vse grehe, molite kesanje, obudite vero v Jezusovo resnično navzočnost in zmolite Očenaš. Sveto obhajilo izven svete maše lahko prejmejo samo tisti, ki nimajo simptomov okužbe dihal, ne kašljajo in nimajo povišane telesne temperature.

Spovedovanja do nadaljnjega ne bo. Če bi kodo nujno potreboval zakrament svete spovedi, naj me pokliče na telefon, da se dogovorimo kako in kje bi se lahko dobili za spoved.

Vabim pa vas, da ostanemo povezani v molitvi, posebej v molitvi rožnega venca. Sam se bom vas vseh še posebej vsak dan spomnil tudi pri oltarju, ko bom daroval sveto mašo. Maše ostajajo v časih kot so zapisane v oznanilih tudi zato, da se bomo lažje tudi časovno v duhu povezali v obhajanju Kristusove daritve.

Naj Božji blagoslov pride na vas in na vas tudi vedno ostane!