Nov začetek (9. poglavje)

Živjo!

Upam, da si v redu, da si zdrav/ zdrava in da ti je tudi Miklavž kaj prinesel.

Danes (8. decembra) je prav poseben dan. A veš zakaj? Danes je praznik naše matere Marije. Praznik se imenuje Brezmadežno spočetje Device Marije.

Podoba Brezmadežne Device Marije

To pomeni, da je Marija (poleg Jezusa) edini človek na svetu, ki ni nikoli imela nobenega greha. Zato je bila pripravljena za Boga narediti karkoli. Tako je lahko postala mati Božjemu sinu – Jezusu.

Ker je Marija Brezmadežna, pomeni da nas ima vse tudi zelo rada! Zato rad/ rada moli k njej!

Molitev k brezmadežni Mariji ti bo pomagala, da bi bil/ bila tudi ti čimbol brezmadežen/ brezmadežna, to je brez slabih dejanj, brez slabih misli, brez slabih besed, vedno pripravljen/ pripravljena narediti tisto, kar je prav, kar je dobro, da bi bil/bila v veselje sebi in drugim (in Mariji in Jezusu).

Seveda ni vedno tako. Velikokrat se umažemo z grehom. Na srečo pa obstaja nekaj, kar nas lahko zopet naredi brezmadežne. To je zakrament svete spovedi, h kateremu boš prvič pristopil/pristopila spomladi, ko bomo lahko spet skupaj.

Pri verouku se sedaj učimo prav o spovedi in danes bomo spoznali, da nam spoved omogoči, da lahko kljub slabim stvarem, ki smo jih morda naredili, začnemo znova biti dobri, odgovorni, vestni in veseli. Spoved ti bo dala moč, da boš hotel/hotela in mogel/mogla truditi se za dobro.

Vabim te, da odpreš učbenik in slediš navodilom na tej strani:

http://sku.rkc.si/wp-content/uploads/2020/12/3.razred.pdf

Naj te blagoslovi Bog Oče in Sin in Sveti Duh!

župnik