Velikonočno tridnevje in velika noč

Ker bodo so od danes naprej cerkve ponovno zaprte za zbiranje pri bogoslužju, bova z duhovnim pomočnikom obrede svetega tridnevja obhajala sama, brez navzočnosti ljudstva. Danes na veliki četrtek, bom obhajal sveto mašo ob 19. uri pri Fari. Jutri bo obred velikega petka ob 15. uri. Na veliko soboto bom sam ob 9. uri na dvorišču za župniščem pri Fari blagoslovil velikonočni ogenj in molil molitev za blagoslov velikonočnih jedil. Potem se bom zapeljal po vaseh, po vrstnem redu, ki je objavljen oznanilih. Tudi g. Branko bo po vidovski fari blagoslavljal iz avtomobila, kot je že objavljeno na tej strani. Po velikonočni ogenj lahko prihajate posamično, po 9. uri. Pri Sveti Trojici bo blagoslov ognja ob 7. uri. Po ogenj prihajajte posamično. Prav tako velja za Sv. Vid. Tudi tam bo blagoslov ognja ob 7. uri zjutraj.

Ta dan vas vabim tudi k posamičnemu obisku božjega groba v vse tri župnijske cerkve.

Velikonočna vigilija brez udeležbe ljudstva bo pri Fari ob 20. uri. Ko bom v cerkvi zapel “Slavo” se bodo oglasili zvonovi.

Na velikonočno jutro, bo vstajenjska maša po obhodu z Najsvetejšim, ki ga bom pri Božjem grobu začel ob 6. uri. Namesto procesije bom šel z Najsvetejšim od Božjega groba sam po običajni poti, kot gre procesija. Vse, ki imate hiše ob poti, kjer gre procesija (do glavne ceste) prosim, da na oknih v čast Vstalemu prižgete sveče. Obhod z Najsvetejšim bo spremljalo pritrkovanje, morda tudi veliknočne pesmi.

Obhajilo na veliko noč boste lahko prejeli individualno, ker lahko v cerkev pride samo ena oseba ali ena družina, ali člani enega skupnega gospodinjstva. Za obhajilo se je potrebno prijaviti. Prijave za farane Blok in Sv. Trojice zbiram na elektronski naslov zupnija.bloke@gmail.com. Prijave za vidovsko faro zbira g. Branko na branko.setnikar@rkc.si. Pri Fari bo obhajilo potekalo med 9. in 10. uro pri Sv. Trojici med 11. in 12. uro. Pri Svetem Vidu pa po maši, ki se bo začela ob 8. uri. Torej nekako od 8.30 do 10. ure.

V odgovoru na prijavo boste dobili tudi točen čas, kdaj točno pridete k obhajilu. K obhajilu boste prihajali vsakih 5 minut. Prosim vas, da poskrbite za prijave tudi tistih starejših svojcev ali prijateljev, ki nimajo svoje elektronske pošte.

https://www.katoliska-cerkev.si/izredno-pismo-slovenskih-skofov-za-veliko-noc-2021

Želim vam navznoter doživeto veselje, radost in upanje ki nam ga prinaša Vstali Zveličar!

župnik