Družinski rožni venec ob Letu družine

V Letu družine Amoris Laetitia smo dobili tudi Družinski rožni venec. Namenjen je vsem družinam, da bi poživile molitveno življenje, saj »družina, ki moli skupaj, ostane skupaj« (AL, 227). Molimo ga lahko tudi povezani z drugimi družinami.

Rožni venec za družino sta skrbno pripravila Papeževa svetovna mreža molitve in Dikasterij za laike, družino in življenje

Meditacije so kratke, vzete iz Amoris Laetitia, spremljajo pa jih kratka vprašanja in slike, ki vam lahko pomagajo pri premišljevanju.

Leto družine Amoris laetitia smo začeli na praznik sv. Jožefa, 19. marca 2021, in se bo zaključilo z 10. Svetovnim srečanjem družin od 22. do 26. junija. Glavno dogajanje s simpozijem bo potekalo v Rimu, po vseh škofijah vesoljne Katoliške cerkve pa bodo organizirana srečanja družin s spremljevalnim programom. 

Ob zaključku leta družine v naši dekaniji (dekanija Cerknica) pripravljamo romanje družin. Poromali bomo na Planinsko goro (nad Planino pri Rakeku), kjer stoji mogočna cerkev, posvečena Mariji, pribežališče grešnikov. Vabljeni, da pridete v soboto, 11. junija. Maša na Planinski gori bo ob 11. uri.