Binkoštna nedelja, 5.6.2022, slovesnost svete birme v ž. Bloke in Sv. Trojica, žegnanje pri Sv. Duhu.

Godovi: pon.: Marija Mati Cerkve, praznik;čet.: Primož in Felicijan, mučenca – zavetnika cerkve v Osredku; sob.: Barnaba, apostol; ned.: Sveta Trojica, slovesni praznik; žegnanje pri Sveti Trojici.

Vse fare:  

V mesecu juniju pri delavniških mašah beremo vrtnice, ki je pobožnost posvečena Jezusovemu srcu. Letošnje vrtnice nam predstavljajo b. sl. Antona Strleta. Po obhajilu bomo molili litanije Jezusovega srca. Vabljeni!

V četrtek bomo poromali v Medžugorje. Odhod avtobusa iz parkirišča pred kaplanijo pri Fari bo ob 4. zjutraj. Maš v četrtek, petek in v soboto zjutraj ne bo.

Fara:

Jutri, na binkoštni ponedeljek bo maša tudi pri Sv. Duhu. Maša bo ob 18. uri.

Zaključek verouka bo v ponedeljek in torek, po urniku. Če še kdo ni prinesel spričevala naj ga nujno prinese. Družine vabim, da tudi med počitnicami redno prihajate k nedeljskim svetim mašam. Tudi če ste na dopustu, v nedeljo poiščite cerkev, kjer se obhaja sveta maša in se je udeležite.

V nedeljo bo žegnanje v Metuljah. Maša ob 10-ih bo zato v Metuljah. Soseska naj poskrbi za sodelovanje pri sveti maši. V župnijski cerkvi bo maša zvečer ob sedmih.

Čiščenje in krašenje: Nemška vas

Sv. Vid:

V petek smo pri Sv. Vidu s sveto spovedjo zaključili letošnje veroučno leto. Veroučenci bodo spričevala dobili po maši 19. junija, ko bo tukaj ob 10. uri žegnanjska sveta maša.

Tudi naslednji teden bo zaradi žegnanja pri Sv. Trojici nedeljska sveta maša že v soboto zvečer. Bo pa v nedeljo maša tudi v Osredku, kjer bo žegnanje. Maša bo ob 10.  uri. Maševal bo kapucinski brat Primož iz samostana v Štepanji vasi. Že prej si razdelite branje beril in drugo sodelovanje.

Čiščenje in krašenje: Osredek

Sv. Trojica:

Pogreb za pok. Francem Mestkom bo v ponedeljek ob 16.30. uri.

V nedeljo, ko obhajamo slovesni praznik Svete Trojice bo pri nas žegnanje. Vabljeni, da pridete v čim večjem številu. Maša bo ob 8. uri. Pred mašo od sedme ure naprej pa ste vabljeni, da pridete tudi k uri molitve pred Najsvetejšim.

Čiščenje in krašenje:  Polšeče, Zavrh

Nova številka družine: Govori o porokah in o tem, zakaj se tudi verni težko odločajo za ta korak, za poroko.