13. nedelja med letom, 26.6.2022, žegnanje na Studenem

13. nedelja med letom, 26.6.2022, žegnanje na Studenem

Godovi: pon.: Ema Krška; sr.: Peter in Pavel, apostola, slovesni praznik; Sob.: ob 10. uri žegnanje  na Studencu; Ned.: 14. ned. med letom, žegnanje v Otavah.

Vse fare:

V tem tednu nadaljujemo s poljskimi mašami  po podružnicah. Poljska maša za Velike Bloke bo v torek ob 20. uri. Na Runarskem pa bo poljska maša v sredo ob 9. uri dopoldan. Pri Svetem Duhu bo v petek ob 17. uri, pri Sv. Urhu v petek ob 18. uri.

Ob 30. letnici Obrtniškega mešanega pevskega zbora notranjska bo v  župnijski cerkvi Svetega Vida danes (26.6.) ob 13. uri sveta maša in po njej kratek kulturni program. Vabljeni!

Prihodnjo nedeljo bo ob 10. uri na nacionalni televiziji prenos svete maše iz župnijske cerkve pri Fari. Nabirka pri Fari bo za obnovo in čiščenje glavnega oltarja. Župnijska oznanila bom zaradi prenosa prebral 5minut pred začetkom svete maše.

Fara:

Danes ob 13. uri bo v župnijski cerkvi sveti krst prejel Lev Palčič iz Studenega 3.

Čiščenje in krašenje: Metulje

Sv. Vid:

Danes ob 12. uri bomo krstili še Aljaža Marinčiča iz Bečajev.

Čiščenje in krašenje: Štrukljeva vas

Sv. Trojica:

Čiščenje in krašenje: Andrejčje, Gradiško, Štorovo

Nova številka družine: Novomašna. V sredo, na praznik Petra in Pavla se bomo lahko veselili posvečenja štirih slovenskih novomašnikov. O njih si lahko preberete v novi števili. Nekaj izvodov je na voljo na mizici.