26. nedelja med letom, 25.9.2022, Slomškova nedelja

Godovi: čet.: nadangeli Mihael, Gabrijel in Rafael; pet.: Sv. Hieronim, glavni zavetnik koprske škofije; sob.: Terezija Deteta Jezusa, dev.; ned. 27. med letom, rožnovenska, ž. Bloke – Farno žegnanje

Pohod za življenje: V soboto, 1.10. smo povabljeni v Ljubljano na pohod za življenje. Zbor se bo začel ob 9.30 uri na Prešernovem trgu. Gre za to, da se javno izrazi podpora nerojenim otrokom in da se podpre spoštovanje vrednote življenja od spočetja do naravne smrti.

Druga podobna stvar pa je: Veliki družinski shod za zaščito otrok in družin, 27.9., ob 17.00, pred Državnim zborom, v Ljubljani.

Kot veste se želi v Sloveniji razvrednotiti vlogo in pomen mame in očeta za otroka, češ da ju otrok ne potrebuje, ampak potrebuje zgolj dve ljubeči osebi ne glede na spol. Poleg tega hočejo uvesti LGBT posvojitve otrok ter v vrtce in šole vzgojo, ki vključuje spreminjanje spola in spolne usmerjenosti pri otrocih. Učbenik Ljubezen je ljubezen, za katerega stranka Levica predlaga, da se ga kot obveznega uvede v šolski program, je že pripravljen. Vsi vemo, da to ni prav in je zelo škodljivo za otroke. To kažejo tudi izkušnje iz tujine. Prav je, da množično javno pokažemo medijem in elitam, da nas je velika večina, ki se s tem ne strinjamo. S tem bomo tudi Državnemu zboru dali močen signal, naj teh, za otroke in družine tako škodljivih stvari, ne uvede. Vabljeni, da se udeležite velikega Družinskega shoda za zaščito otrok in družin, ki bo v torek, 27.9., ob 17.00 pred Državnim zborom v Ljubljani.

Fara:

V četrtek goduje naš farni zavetnik, sveti nadangel Mihael, ki se mu radi priporočajmo v varstvo pred silami zla. Vabim vas, da na ta dan pridete k molitvi pred Najsvetejšim zakramentom kadarkoli v času ob 15. ure dalje. Od pol sedmih dalje bodo pri molitvi sodelovali veroučenci. Molitev pred Najsvetejšim bomo zaključili z litanijami, zahvalno pesmijo, blagoslovom in s sveto mašo ob 19. uri. Za spoved bom na voljo v spovednici med 15. in 16. uro. Torej vabljeni v četrtek, da v večjem številu pridete k molitvi, spovedi in sveti maši.

Maša za Alojzijo Klučar, 30.d. in Julijano Žurga, 30.d. bo v petek ob 17.30 uri.

Farno žegnanje bo v nedeljo ob 10. uri.

Čiščenje in krašenje: Duhovska soseska

Sv. Vid:

Čiščenje in krašenje: Cajnarje

Sv. Trojica:

Čiščenje in krašenje: Slugovo, Malni

Nova številka družine: Benjamin Siter v članku z naslovom Pravi moški kleči samo pred Bogom pravi: Oče ne sme biti denarnica, ki izpolni vsako otrokovo željo. Biti mora tudi težak in zahteven, da prepreči stanpoti in škodljive posledice, ki lahko otroka zaznamujejo za vse življenje. Otroci so v današnji družbi pod vplivom družbenih omrežij in agresivnega feminizma zelo zmedeni in brez jasnega kompasa. Če jim očetje ne bomo pokazali prave smeri, bodo v življenju zašli. To nalogo opravimo lažje, če imamo oporo v svojih žena.