30. nedelja med letom, 23.10.2022, misijonska nedelja – današnja nabirka je namenjena za misijone.

Godovi: pet.: Simon in Juda Tadej, apostola; ned.: 31. nedelja med letom – žegnanjska nedelja; vrnitev na sončni čas (eno uro nazaj)

Vse župnije: Včeraj (v soboto) smo začeli s katehumenatom (pripravo odraslih na prejem zakramentov krsta, obhajila in birme), naslednje srečanje bo v soboto 12. novembra. Do takrat se lahko morebitni interesenti še prijavijo. Katehumenat bo potekal vsako soboto dopoldan od 9.30 ure naprej.

Fara: OKLIC

Maša ob 7. dnevu za pok. Frančiško Knavs bo ob 17.30 uri v Ravnah.

Za Ivana Vesel, 7.d. pa bo maša v torek ob 18. uri pri Fari.

V četrtek po maši bo ura molitve pred Najsvetejšim, med molitvijo bom na voljo za sveto spoved. Tako je tudi vsak četrtek.

Čiščenje in krašenje: Studeno

Sv. Vid:

Čiščenje in krašenje: Cajnarje

Sv. Trojica:

Čiščenje in krašenje: Hiteno, Mramorovo, Sveta Trojica

Nova številka družine:

Pogovor z Afriškim misijonarjem, ki je prišel konec septembra v Slovenijo. 28 leti salezijanec Oscar Brinick Kimangou, prihaja iz Konga govori o tem kako je zaslišal klic za delo v misijonih, zakaj tudi Slovenija potrebuje tuje misijonarje, kako doživlja prihod v Slovenijo in kaj bo njegovo delo.

(O delu in življenju naših misijonarjev piše revija Misijonska obzorja. Veliko aktualnih tem o tem lahko slišite tudi vsako nedeljo med 9. in 10. uro na radiu Ognjišče.)