31. nedelja med letom, 30.10.2022, žegnanjska nedelja

Godovi: tor.: vsi sveti, slovesni in zapovedani praznik;sr.: spomin vseh vernih rajnih; čet.: Viktorin Ptujski, škof; pet.: Karel Boromejski, škof, sob.: Zaharija in Elizabeta, starša Janeza Krstnika, ned.: 32. nedelja med letom, zahvalna nedelja, zahvalna pesem.

Vse Fare: Verouka ta teden ne bo. Otroci naj na praznik Vseh svetih in na verne rajne, 2. novembra s starši pridejo k svetim mašam in molitvam na pokopališčih. Svete maše na praznik Vseh svetih in na verne rajne bodo po razporedu kot je napisan v tiskanih oznanilih. Pred mašami vas vabim k molitvi rožnega venca za rajne.

Maše in molitve na praznični dan bodo po razporedu, kot je objavljen v tiskanih oznanilih.

Te dni vas Cerkev vabi, da si pridobite popolne odpustke, za izbris časnih kazni, ki jih lahko namenite za duše v vicah in jim s tem naredite veliko dobro delo. Tudi sicer je v teh dneh molitev za duše v vicah posebej priporočena. Da lahko prejmemo popoln odpustek, pa je potrebno izpolniti naslednje pogoje: prejem svete spovedi, to je lahko več dni prej ali pozneje, vreden prejem svetega obhajila, molitev po namenu svetega očeta: Očenaš, zdravamarija, Slava Očetu, obisk pokopališča in molitev za rajne. Velja tudi še teden dni po prvem novembru. Za sveto spoved mi lahko rečete kadarkoli, posebej pred delavniškimi mašami, ali tudi po maši. (Bloke: Ali pa ob četrtkih po maši, med molitvijo pred Najsvetejšim.)

Petek bo prvi v mesecu in bom na ta dan po domovih obiskoval bolne in ostarele. Tokrat bom obhajal v petek, ker so počitnice in ne bo na ta dan verouka. Sicer pa bom obhajilo v času veroučnega leta prinašal ob četrtkih.

Fara: Pogreb za pokojnim Francetom Ivančičem iz Raven bo v četrtek ob 15. uri.

Čiščenje in krašenje: Topol

Sv. Vid:

Čiščenje in krašenje: Osredek

Sv. Trojica:

Molitev rožnega venca za vse duše v vicah, posebno pa za umrle v zadnjem letu bo na praznik vseh svetih ob 16. uri v dvorani. Vabljeni k molitvi za pokojne.

Čiščenje in krašenje: Jeršanovo, Hribarjevo

Zadaj si vzemite novo številko oznanil.

Nova številka družine: O tem kdo so vsi sveti. Kakšno vlogo imajo lahko svetniki v našem življenju, življenju vernikov. Predvsem ti ljudje dokazujejo, da nobena zunanja okoliščina, noben režim, nobena osebna okoliščina ne more preprečiti, da človek ne bi veroval, da v sebi ne bi nosil upanja v neminljivo večnost. Posebej so v tem pogledu močni mučenci, nobene grožnje, nobenega trpljenja, nobene smrti se niso ustrašili, da bi zanikali svojo zagledanost v neminljivo večnost z Bogom.