33. nedelja med letom, 13.11.2022. Svetovni dan ubogih in začetek tedna zaporov.

Godovi: čet.: Elizabeta Ogrska, redovnica; pet.: + (2017) Ciril Berglez, župnik pri Sv. Vidu; sob.: sv. Neža Asiška, redovnica; ned.: 34. nedelja med letom, zadnja nedelja v cerkvenem koledarju, praznik Jezusa Kristusa, Kralja vesoljstva, sklep tedna zaporov in začetek tedna Karitas.

Vse župnije: 

V soboto zvečer ob osmih bo pri Fari v župnišču srečanje druge zakonske skupine. Srečanje mlajše zakonske skupine pa bo pri Sv. Vidu (jutri) danes ob 16.30.

F,T: Verouka v ponedeljek in torek ne bo. V torek bo ob 18. uri bo pri Fari maša za pok. Ivana Vesela ob 30. dnevu. Maša pri Sveti Trojici bo ob 19-ih.

Fara:

V četrtek po maši ste vabljeni v kapelo k tihi adoraciji pred Najsvetejšim zakramentom.

V nedeljo bodo po maši pol urne vaje za ministrante. K vajam vabimo predvsem tudi nove fante in dekleta, ki bi želeli pri mašah opravljati ministrantsko službo.

V nedeljo popoldan ob 14. uri bomo šli nabirat mah za jaslice. Dobimo se pri župnišču. Dogovorili se bomo tudi za postavitev jaslic. Za nabiranje mahu in dogovor za jaslice posebej vabim mlade, ki so bili lani in pred tremi leti pri birmi. Skrb za jaslice je lahko  lahko prispevek k življenju župnije.

Čiščenje in krašenje: Nova vas 1-20

Sv. Vid:

V petek bodo po verouku ob 17.15 kratke vaje za nove ministrante.

Čiščenje in krašenje: Osredek

Sv. Trojica:

Čiščenje in krašenje: Polšeče, Zavrh

 Nova številka Družine:

To nedeljo izbiramo predsednika države, nato pa nas čakajo še lokalne volitve in trije referendumi. V Družini v članku z naslovom: Politika kot najvišja oblika ljubezni pišejo zakaj je treba iti na volitve (ali celo kandidirati) in kako prepoznati dobrega politika.