34. nedelja med letom, 20.11.2022, nedelja Kristusa Kralja, začetek tedna Karitas

Godovi: Pon.: Darovanje Device Marije; tor.: Cecilija, devica in mučenka, zavetnica cerkvenih glasbenikov in pevcev; čet.: Sv. Andrej Dung Lac in drugi vietnamski mučenci; ned.: 1. adventna nedelja, nedelja Karitas. Nabirka bo za programe pomoči ljudem v stiski pri slovenski Karitas.

F,T: Izdelovanje adventnih venčkov bomo imeli v soboto 26.11. v župnišču pri Fari med 15. in 18. uro. Vabljeni vsi osnovnošolski otroci. Za miklavževanje se prijavite pri verouku.

Vse fare:

V nedeljo, oz. bolj natančno v soboto s prvimi večernicami 1. adventne nedelje vstopamo v adventni čas. To je čas, da se tudi navznoter, tudi z dobrodelnostjo pripravimo na veselo praznovanje Jezusovega rojstva.

Otroci bodo pri verouku dobili adventne koledarje. V njih bodo lahko vsak dan adventa spoznavali zanimivo življenjsko zgodbo francoske svetnice Pavline Marije Žariko. V adventnem času bodo povabljeni, da se odpovejo kakšnim priboljškom in prihranke iz tega darujejo v svoje misijonske nabiralnike za otroke v misijonskih deželah. Vse to bo pripomoglo k bolj doživetemu praznovanju Jezusovega rojstva.

Fara: Mah! (če ne bo snega, drugače naslednjo nedeljo ob 14ih)

V četrtek se bomo pri maši ob 7. dnevu spomnili tudi pok. Ane Drobnič.

V četrtek po maši vabljeni k češčenju Najsvetejšega zakramenta. Molitev bo v kapeli.

Čiščenje in krašenje: Nova vas 21-40

Sv. Vid:

Dogodki v adventnem času:

  • Sobota, 26. november
  • Od 9.00 do 10.00 izdelovanje adventnih venčkov. Vabljeni vsi otroci od 1. do 9. razreda.
  • Po večerni maši vas mladi vabimo na uvod v adventni čas, kjer vam bodo otroci na stojnici ponudili adventne venčke, ki so jih izdelali na delavnicah, čaj, piškote. V primeru slabega vremena bo druženje prestavljeno, venčki pa bodo še vedno na voljo, da si jih lahko izberete za domov.
  • Petek, 2. december
  • Miklavževanje ob 18.00 v župnijski cerkvi. Nekaj prijavnic je še pri sv. Antonu. Starši si jih lahko natisnejo tudi iz župnijske spletne strani.

Prijave za Miklavževanje bo mogoče oddati v petek 25. novembra od 15.30 do 16.30 v župnišču. Prispevek za gorivo Miklavža je: – za 1. in 2. otroka je 12€
                                                                       – za 3. otroka in več je 10€.

  • Sobota 10. december, začetek postavljanja jaslic (starejša mladina)
  • Sobota 17. december – Božično- novoletne delavnice. Izdelovanje voščilnic, okraševanje božične jelke v cerkvi in postavljanje jaslic. Za otroke od 1. do 9. razreda.
  • Zadnji teden raznos betlehemske luči miru (odvisno od prihoda lučke). Naprošamo vse, ki bodo nosili betlehemsko lučko, da se nam javijo.

Maša zadušnica za Marijo Žnidaršič (možakova Marija iz Krušč) bo v sredo ob 16. uri v župnijski cerkvi.

Maša ob 7. dnevu za pokojnim Radom (Rafaelom) Šivec bo v soboto ob 14ih pri sv. Juriju.

Čiščenje in krašenje: Osredek

Sv. Trojica:

Čiščenje in krašenje: Slugovo – Malni

Nova številka družine:

Pogovor z duhovnikom Janezom Juhantom o razlogih za zavrnitev novele zakona o RTV Slovenija. Zakon je slab in ga je treba zavrniti, glasovati proti, ker gre za poskus Golobove vlade, da si podredi našo javno medijsko hišo. Tudi ostala dva zakona je treba drug teden na referendumu zavrniti, torej glasovati proti. Če nočemo imeti še več birokracije in ministrstev in če želimo, da bi imeli primerno urejeno oskrbo starejših.