16. nedelja med letom, 21.7.2024 – Krištofova nedelja.

Godovi: pon.: Marija Magdalena, sp žena; tor.: Brigita Švedska, red., sozav. Evrope; sr.: Krištof, muč.; čet.: Jakob starejši, apostol; pet.: Joahim in Ana; sob.: Sv. Gorazd, Kliment in drugi učenci sv. Cirila in Metoda; ned.: 17. nedelja med letom, dan starih staršev in žegnanje pri Sv. Jakobu v Štrukljevi vasi (ž. Sv. Vid).

Vse fare:

Sedaj po maši bo še blagoslov vozil. Dar za Mivo lahko oddate zadaj v nabiralnik. Vzemite si nalepke, ki jih lahko nalepite na svoja prevozna sredstva.

Oratorij: Animatorji se že intenzivno pripravljajo na prihajajoči oratorijski teden. Pretekli teden so imeli tridnevne priprave pri Sv. Joštu nad Kranjem. Prijave za oratorij zbiramo še do 4. avgusta. Prijavnice so na zadaj na mizici.

Danes je v Novi vasi veselica z ansamblom Avsenik, zvečer ob 19.30 pa bo v župnijski cerkvi v Sodražici Magdalenin večer, koncert na katerem bo nastopil Domen Kljun. Vabljeni!

V tem tednu me od vključno torka, do petka ne bo doma, maše bo opravil g. Simon Onušič.

Fara: V soboto bo ob 17. uri maša pri kapelici na Velikem Vrhu. Ob 10 letnici kapelice bo maša v zahvalo in za vse vaščane. Vabljeni!

Čiščenje in krašenje: Velike Bloke 41…

Sv. Vid: Naslednji teden bo nedeljska maša samo pri sv. Jakobu v Štrukljevi vasi. Maša bo tam ob 10ih.

Čiščenje in krašenje: Štrukljeva vas

Sv. Trojica: 

Čiščenje in krašenje: Jeršanovo, Hribarjevo

Nova številka družine: Tokrat pišejo o misijonih. O tem kako delujejo naši misijonarji, s čim se soočajo in kaj se lahko naučimo od teh oddaljenih krajev. O tem pravi Stane Kerin, ki dela na Madagaskarju, da lahko pri teh ljudeh najdemo korektiv zahodnim stranpotem. Navajam njegove besede: »V teh norih časih ob prebujenstvu in teoriji spola so ljudje zmedeni in niso več povezani z naravo. Ljudje v misijonih so še povezani s tem in ko jim razlagaš naše teorije, se samo smejijo in čudijo. Od njih se lahko naučimo, da si ne domišljamo, da smi mi nekaj posebnega, da bomo naredili nekaj čisto novega. Če ne sprejemamo  samega sebe, svoje narave kot moški in ženska, to pomeni, da smo nekje zgrešili. Kar se dogaja v Evropi, skrito celo za človekovimi pravicami, uničuje človeka.