19. nedelja med letom, 11.8.2024

Godovi: sr: Maksimiljan Kolbe, duhovnik in mučenec; čet.: Marijino Vnebovzetje, slovesni in zapovedani praznik – maše bodo po razporedu kot je v oznanilih; pet.: Sv. Rok, spokornik; ned.: 20. nedelja med letom, ob 10 ih bo žegnanje v Ravniku.

Vse fare: Na praznik Marijinega Vnebovzetja, v četrtek, ste vabljeni k eni od svetih maš. Lahko tudi na kakšni Marijini romarski cerkvi. Pri nas bo posebno slovesna sveta maša v cerkvi Marijinega Vnebovzetja v Velikih Blokah. Pred sveto mašo bomo blagoslovili obnovitvena dela v cerkvi. Mašo pa bo daroval rojak g. Lojze Dobravec. Pri vseh mašah bomo ponovno zmolili molitev izročitve slovenskega naroda Mariji.

Planinsko društvo Sveti Vid vabi na pohod in k sveti maši na Velo Polje. V soboto, 17. avgusta se priporočeno iz naših krajev odide ob 5. uri zjutraj. Izhodišče pohoda je Pokljuka, kamor naj bi se prišlo približno po 6.30 uri. Hoje iz Pokljuke do Velega polja je tri ure. Tam bo ob 11. uri sveta maša za pastirje Velega polja. Nazaj gredoč se gre lahko še na Viševnik (2050mnm).

Fara: V sredo ne bo maše zjutraj, ampak samo zvečer v Velikih Blokah.

V petek, ko obhajamo god svetega Roka bo sv. maša v podružni cerkvici v Ravniku. Maša bo ob 17.45.

V četrtek po maši še vedno molimo pred Najsvetejšim.

V soboto bo ob 17. uri tukaj poročna sveta maša.

Oklic: Zabukovec – Milavec

Čiščenje in krašenje: Ravne

Sv. Vid:

Čiščenje in krašenje: Sv. Vid

Sv. Trojica:

Čiščenje in krašenje: Slugovo, Malni

Nova številka družine: je praznična. V njej je veliko napisanega o naši in Božji materi Mariji. Med drugim tudi o starodavnem izvoru marijanske molitve »Pod tvoje varstvo pribežimo«, ki je zapisana na egipčanskem papirusu iz srede tretjega stoletja.