28. nedelja med letom, 13.10.2024

Godovi: tor.: Terezija Avilska. C. uč., čet.: Ignacij Antiohijski, škof in muč.;pet. Luka, evangelist; ned.: 29. nedelja med letom – misijonska nedelja, nabirka bo za misijone! smrtni dan b.sl. Antona Strleta;

Vse župnije: Naslednjo nedeljo bodo po maši prostovoljci iz Vincencijeve zveze, dobrodelne organizacije, po maši prodajali koledarje, s katerimi zbirajo sredstva za ureditev novih prostorov dnevnega centra za brezdomce v Ljubljani. Priporočen prispevek za koledar znaša 10 evrov.

Društvu prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote, so tudi letos pripravili Vincencijev koledar,  tokrat na temo “SVET V LUČI BESEDE”.  Z Vincencijevim koledarjem vabijo, da Božja beseda postane vodilo v življenju in pogledu na svet.

Hiša, ki nastaja s sredstvi, zbranimi v akciji Vincencijev koledar, ima že talno ogrevanje in estrihe. Sami so zaključili podstrešje z izolacijo in gips ploščami ter po hiši delno izvedli električne inštalacije. Celotno hišo so prav tako v lastni režiji strojno ometali in prebelili. V izdelavi so že notranja vrata. Ploščice so kupili. Čaka jih kar nekaj dela, da jih tudi sami položijo. Upajo, da jim bo čas dopuščal to delo dokončati do zime, da bo hiša čimprej vseljiva.

Kot ste najbrž zasledili iz medijev, se je društvo znašlo v težavi glede prostorov za dnevni center za brezdomce v Ljubljani. Denarja za nove prostore nimajo, zato jim je Nadškofija Ljubljana obljubila pomoč pri nakupu. Zaradi omenjenega položaja bodo darove, zbrane v letošnji akciji Vincencijev koledar, namenili za ureditev novih prostorov dnevnega centra za brezdomce v Ljubljani.

Priporočen prispevek za koledar znaša 10 evrov. 

Akcijo lahko podprete tudi z nakazilom sredstev na sledeči

TRR: SI56 6100 0001 6125 821

Iskrena hvala za vaš dar.

Vabim in spominjam, vse župnijske sodelavce -pevce, katehete, zakristane, izredne delivce obhajila, gospodarski svet, bralce, krasilke, člane ŽPS k udeležbi na jesenskem izobraževanju v Zavodu svetega Stanislava v Šentvidu. Srečanje bo v soboto, 19. 10. od 8.30. do 13. ure v Zavodu sv. Stanislava v Ljubljani. Zaradi kosila se je potrebno prijaviti do srede do 9. ure dopoldan.

Prepoznavali bomo svoje misijonsko poslanstvo, ki ga živimo v svojih župnijah in o tem, kako ga kažemo navzven. Kaj je tisto, kar nas nagovarja, da sooblikujemo pastoralno življenje v župniji; kaj me nagovarja, »da ne zbežim«?

Pogled na to bo dopolnila dr. Rosvita Pesek z vpogledom na področje oznanjevanja v (socialnih) medijih; kako življenje v župniji posredujemo-oznanjamo navzven.

Po polurnem odmoru sledi delo po skupinah. V pričevanjskih delavnicah bomo odkrivali svojo pot misijonarstva v pastorali in iskali načine za evangelizacijo ter vključevanje vernikov v občestvo. V delavnice se bomo razdelili glede na službo, ki jo opravljamo, posamezne skupine pa bodo kot pričevalci nagovorili strokovnjaki, ki jih udeleženci poznate že iz spomladanskih srečanj.

Fara: Zdaj po maši bo s svetim krstom, v občestvo Cerkve sprejet Jurij Kraševec iz župnije Dolnji Logatec. (sin Ervina Kraševca)

V torek, 15.10. je smrtni dan božje služabnice Anice Drobnič iz Hudega Vrha. Umorjena je bila med vojno leta 1943.

Čiščenje in krašenje: Topol

Sv. Vid:

Prihodnjo nedeljo, 20.10. bo tudi, 21. obletnica smrti b.sl. Antona Strleta. Ob tej priložnosti bo v soboto, eno uro pred sveto mašo možnost molitve pred izpostavljenim Svetim Rešnjim telesom. Molitev se torej začne ob 18. uri. Med tem časom bo v spovednici na voljo spovednik. Vabim vas, da si vzamete čas in pridete pred Kristusa navzočega in izpostavljenega v češčenje.

Čiščenje in krašenje:

Sv. Trojica: Maša za pokojnim Janezom Hitijem iz Andrejčjega bo za sedmi dan, kot drugi namen v nedeljo pri nedeljski sveti maši.

Čiščenje in krašenje: Cajnarje

Nova številka družine: O letošnjih pohodih za življenje, ki so bili v Mariboru, Kopru in prejšnjo soboto v Ljubljani in so potekali pod geslom »Vsak nerojen otrok je človek. Udeleženci pohoda v Ljubljani so prisluhnili pričevanju Brazilca Antonia Tavareša, ustanovitelja skupnosti, ki je sprejela 47 zavrženih otrok.