22. nedelja med letom, angelska, 1.9.2024, žegnanje na Volčjem

Godovi: tor.: Gregor Veliki, papež in c. uč.; čet.: Mati Terezija, redovnica; ned.: 23. med letom, praznik rojstva Device Marije – Ob 10-ih bo žegnanje na Runarskem.

Vse fare: PD Sv. Vid organizira romanje iz Osredka na Kurešček. To romanje, oz. pohod bo v soboto, 7. septembra. Vabljeni. Več si lahko preberete v novih oznanilih.

V soboto, 14. septembra bo na Brezjah škofijski molitveni dan za nove duhovne poklice. Ob 9h bo začetek molitvene ure, ob 10h pa sveta maša. Za obisk bomo, če bo zadosti prijav organizirali avtobus, prijave bomo zbirali ta teden, do vključno petka, 6. septembra. Za prijavo pokličite ali napišite SMS sporočilo na mojo telefonsko številko.

Od danes popoldan do srede zvečer me ne bo doma. Svete maše in pogrebe bo opravil g. Simon Onušič.

V petek bom po domovih obiskoval bolne in ostarele.

Fara:

Zaradi pogreba jutri v Otavah, bo jutri (v ponedeljek) večerna maša prestavljena za pol ure kasneje. Maša jutri bo ob 19.30.

V novih oznanilih je napaka, ker so večerne maše napisane za ob 18. uri. To je napaka. Maše bodo v septembru še vedno ob 19ih.

V sredo bo maša zvečer ob 19-ih, ne zjutraj.

Čiščenje in krašenje: Duhovska soseska

Sv. Vid:

Vpisovanje k verouku bo potekalo v četrtek med 15. in 18. uro. Veroučenci naj prinesejo spričevala.

V četrtek je umrla Marija Otoničar iz Dolenjih Otav 9. Pogreb bo v Otavah, v ponedeljek ob 17.30 uri. Žara bo na domu v ponedeljek od 12. ure naprej.

Prav tako v četrtek je umrla tudi Rafaela Berzek iz Osredka 13. Pogrebna slovesnost s sveto mašo bo v torek ob 16. uri tukaj pri Sv. Vidu. Pred tem se lahko od nje poslovite v tukajšnji župnijski cerkvi.

Tudi naslednjo nedeljo bo zaradi žegnanja na Runarskem tukaj maša ob 10. uri.

Čiščenje in krašenje: Otave

Sv. Trojica:

Čiščenje in krašenje: Bočkovo, Lepi Vrh

Nova številka družine: V prilogi Družine Slovenski čas zanimiv pogovor z zgodovinarko Darjo Mihelič o tem, kako je Prešeren prišel do zgodbe o pokristjanjevanju Slovencev, ki jo je zapisal v Krstu pri Savici.

Nova številka oznanil v katerih je tudi na široko objavljeno tudi vabilo na romarski dan, k Magdaleni gornik, ki bo v soboto, 5. oktobra. Takrat bo uradno odprtje nove romarske poti imenovane po poteh Magdalene Gornik.

V novih oznanilih so ure večernih maš napačno napisane. Večerne maše bodo še naprej ob 19ih in ne ob 18ih kot piše v oznanilih.