23. nedelja med letom, praznik rojstva Device Marije, 8.9.2024, žegnanje na Runarskem, po 14.00 bo na Studencu blagoslov traktorjev.

Godovi: čet.: Marijino ime; pet.; Janez Zlatousti, šk. in c. uč.;  sob.: povišanje Svetega Križa, praz.; ned.: 24. med letom – nedelja svetniških kandidatov.

Za romanje na Brezje, ko bo škofijski molitveni dan za nove duhovne poklice, naslednjo soboto (14.9.) bom zbiral prijave še do danes (nedelje) zvečer.

Stična mladih. Bo naslednjo soboto (21.9.).

Naslednjo nedeljo bo v Novi vasi ob 10.00 odprtje Bloškega sejma. Zato bo nedeljska maša pri Fari že ob 9. uri! Pri Sv. Vidu in pri Sv. Trojici bo maša kot navadno ob 8. uri.

V ponedeljek in torek bo potekal vpis v novo veroučno leto. Vpisat lahko pridete tudi še vidovske veroučence. Vpis bo v župnišču pri Fari med 15. in 18. uro.

V petek dopoldan imamo duhovniki v Planini dekanijsko konferenco.

Vse redne večerne maše so v tem mesecu ob 19ih in ne ob 18ih kot je napačno zapisano v tiskanih oznanilih.

Fara:

Čiščenje in krašenje: Ravnik, Hudi Vrh

Sv. Vid: Maša za pokojno Marijo Zalar, 7. dan bo v ponedeljek ob 19ih v Otavah. Za pokojno Rafaelo Berzek, 7. dan pa bo maša v soboto ob 19ih pri Svetem Vidu.

Čiščenje in krašenje: Otave

Sv. Trojica: V soboto bo sveti krst prejel Enej Žgajnar.

Čiščenje in krašenje: Hiteno, Mramorovo, Sveta Trojica

Nova številka družine: O papeževem potovanju v Azijo in Oceanijo. Objavljajo tudi pogovor s Petrom Kokotcem, ki ima na skrbi romsko pastoralo v Cerkvi na Slovenskem. Govori o Romih, o delu z njimi, o kriminalu, razloži tudi svojo trditev, da so Romi v potenciranem pomenu ogledalo dogajanja v družbi.