25. nedelja med letom, 22.9.2024, Slomškova nedelja

Godovi: pon.: Pij iz Pietraelcine, red.; tor.: Anton Martin Slomšek, škof;čet.: Kozma in Damjan., muč.; pet.: Vincencij, ustanovitelj lazaristov; ned. 26. med letom, rožnovenska, začetek tedna za življenje, v župniji Bloke – Farno žegnanje ob godu zavetnikov nadangelov Mihaela, Gabrijela in Rafaela.

Vse: Ta teden bomo začeli z veroukom za vse veroučne skupine, razen za skupino mladih po birmi. Z njimi bomo začeli srečanja prvi petek v oktobru. Vse skupine, ki imajo verouk ob torkih, bodo z veroukom začele pol ure kasneje kot je bilo objavljeno na spletu.

Fara: Pred župnijskim žegnanjem vas prosim za ureditev in čiščenje cerkve in okolice. Za čiščenje tokrat prosim prvi dve skupini iz Nove vasi torej skupino od številke 1-20 in skupino od 21-40.

V nedeljo goduje naš farni zavetnik, sveti nadangel Mihael. Vabim vas, da na ta dan pridete k molitvi pred Najsvetejšim zakramentom, ki bo v čaščenje izpostavljeno eno uro pred sveto mašo, to je ob 9. uri. Molitev pred Najsvetejšim bomo zaključili z litanijami, zahvalno pesmijo, blagoslovom in s sveto mašo ob 10. uri. Spovednik bo na voljo v četrtek med molitveno uro pred Najsvetejšim po sveti maši.

Oklici: Studenec

Sv. Vid: danes bo tu v župnijski cerkvi zakrament svetega krsta prejel Tai Marinčič iz Bečajev.

Včeraj je bil pri sv. Juriju pogreb za pok. Frančiško Perušek iz Bečajev. Maša ob 7. dnevu bo v soboto ob 19-ih pri sv. Juriju kot 2. namen.

V nedeljo bo maša za pok. Marijo in Henrika, Doles. Spomnili se bomo tudi Milana Nareda, ob 1. obletnici smrti. (2. namen)

Čiščenje in krašenje: Otave

Sv. Trojica: V nedeljo bo obletna maša za Marijo in sina Romana Škrlja.

Čiščenje in krašenje: Lovranovo, Zales, Rožanče

Nova številka družine: V komentarju Urša Cankar Soares piše o tem, zakaj se udeležiti Pohoda za življenje, ki bo letos na treh krajih. Med drugim pravi: Če mi, ki vemo, da gre za ljudi (mišljeni so še nerojeni otroci) ne bomo dvignili glasu za njih, ga ne bo nihče. Če mi ne bomo povedali, da je namerni splav zlo, ne bo tega naredil nihče drug.