26. nedelja med letom, 29.9.2024, god Sv. Mihaela – župnijsko žegnanje v župniji Bloke.

Godovi: pon.: Hieronim, duh., c. uč.; tor.: Terezija Deteta Jezusa, red.; sr.: angeli varuhi; pet. Frančišek Asiški, redovni ustanovitelj; ned.: 27. med letom, rožnovenska nedelja in začetek tedna za življenje.

 Z Oktobrom vstopamo v mesec rožnega venca. Vabim vas, da v večjem številu pred mašami pridete k molitvi rožnega venca. Molitev rožnega venca je eno od najmočnejših orožij v duhovnem boju s silami zla, ki delujejo v nas in v svetu okrog nas. Če hočemo prispevati k miru na svetu, k slugi in razumevanju med nami, med zakonci, med družinskimi člani, to lahko naredimo z molitvijo rožnega venca. Molitev nas bo umirila, povezala z Bogom, prinesla notranjo tolažbo in vedrino, da bomo imeli moč za lepo, složno in veselo življenje.

Sveto obhajilo bom bolnim in ostarelim prinašal v četrtek.

V petek zvečer ob 7-ih se bodo pri Fari začela srečanja za mlade. Vabljeni ste(so) mladi od birme naprej.

V soboto bo na Gori (pri Sodražici) romarski shod, kamor se bo peš poromalo iz treh smeri, tudi iz Fare na Blokah. Zbiranje bo pri Fari pred cerkvijo med 8. in 8.30. uro. Maša na Gori, ki jo bo daroval g. nadškof pa bo ob 12-ih. Tisti, ki bi se udeležili romanja, si lahko več preberete v novih oznanilih ali na spletni strani župnije Bloke.

Drugo nedeljo se jutranje nedeljske maše na soupravah začnejo ob 8.30. uri.

Fara:

Hvala vsem, ki ste pomagali pri pripravi današnje slovesnosti. Hvala tudi vsem, ki ste v četrtek in danes pred sveto mašo prišli k molitvi pred Jezusom v Najsvetejšem zakramentu. Po maši vas soseska vabi, da se ustavite pred cerkvijo na druženju ob pecivu in pijači.

Čiščenje in krašenje: Nemška vas

Sv. Vid:

Čiščenje in krašenje: Cajnarje

Sv. Trojica:

Čiščenje in krašenje: Polšeče, Zavrh

Nova številka družine: O tem zakaj škofje spodbujajo kristjane, da če je le mogoče izberemo pokop telesa v krsti. Glavni razlog je, da smo poklicani, da s svojim življenjem posnemamo Kristusa, ki je bil pokopan s telesom. Pišejo tudi o tem, kakšen naj bo krščanski pogreb, ko se je pokojni že pred smrtjo odločil za žarni pokop. V resnici bi se morali posloviti od človeka preden ga odpeljejo v upepelitev. Sporočilo naše vere je, da je smrt prehod iz ene oblike življena v drugo obliko življenja, zato je smrt najpomembnejši trenutek človekovega zemeljskega življenja. Več o tem in o izkušnjah svojcev umrlih v novi Družini.

Zadaj si vzemite nova mesečna oznanila.