30. nedelja med letom, 27.10.2024, žegnanjska nedelja

Godovi: pon.: Simon in Juda Tadej, apostola; pet.: vsi sveti, slovesni in zapovedani praznik; sob.: spomin vseh vernih rajnih; ned.: 31. nedelja med letom.

Vse Fare: Otroci imajo ta teden počitnice, tudi veroučne. Je pa zato priložnost za obisk svetih maš na praznik Vseh svetih in na verne rajne, 2. novembra in molitve za pokojne na pokopališčih. Svete maše na praznik Vseh svetih in na verne rajne bodo po razporedu kot je napisan v tiskanih oznanilih.

Bolnim in ostarelim bom zakramente prinašal v ponedeljek.

Nedelja bo zahvalna nedelja, zato prosim, da se v znamenje zahvale pred oltar prinesete pridelke iz njiv in gredic, lahko se prinese tudi kakšne izdelke domače obrti.  

Fara, Trojica: V nedeljo bomo pri maši gostili zakonske jubilante, pri kateri bo tudi poseben blagoslov zakonskih jubilantov. V preteklem tednu sem nekaterim poslal vabila, povabljeni pa ste (so) vsi, ki obhajate(jo) okrogel jubilej (10, 20, 25, 30,… let) pa morda vabila po pošti niste oz. ne boste prejeli, ker doma nimam zapisanih podatkov o poroki. Vesel bi bil, če bi svojo udeležbo potrdili do petka zvečer.

Fara: Umrl je Janez Usenik izpod Velikega Vrha. Na željo domačih bo pogreb v ožjem družinskem krogu. Pokojnega priporočam v molitev.

Čiščenje in krašenje: Nova vas 41-56

Sv. Vid: Naslednjo nedeljo bo maša izjemoma ob 10. uri. Med sveto mašo, ki jo bo daroval br. Luka Modic, bosta zakrament svetega krsta prejela Ana Lucija Lah in Maruša Kosmač.

Tisti, ki ste ali morda še boste v tem letu praznovali okrogle obletnice svetega zakona (na deset let in 25. obletnico), ste posebej povabljeni k sveti maši v nedeljo, 10. novembra (čez 14 dni). Po pošti sem že poslal vabila, če ga morda kdo od jubilantov ni dobil je vsekakor povabljen, k tej maši. Če je bil kdo poročen v drugi župniji, potem v naši poročni knjigi to ni zabeleženo in potem seveda ne vem, in ne morem poslati pisnega vabila. Vsekakor ste (so) vabljeni vsi, s pisnim vabilom ali brez, da pridete k tej sveti maši in prejmete tudi poseben blagoslov, da bi se še naprej ohranjala v medsebojni ljubezni in spoštovanju.

Čiščenje in krašenje: Osredek

Sv. Trojica:

Čiščenje in krašenje: Bočkovo, Lepi Vrh

Nova številka družine: Pogovor z vnukom Ivana Omana Blažem Podobnikom. Je avtor knjige kraljestvo pred vrati. V njej obravnava teme kot so družba, politika, Bog. Pravi, da je rdeča nit knjige, presenečenost nekoga, ki je ravno izšel iz otroštva in mladosti iz se zdaj začudeno sprašuje, kaj je torej zdaj z vprašanjem Cerkve in družbe. Opaža, da se zdi, da modernega časa vprašanja o Bogu, o najglobljem smislu našega obstoja ne zanimajo. Toda kaj je pomembnejše od vprašanja, čemu smo tu in kaj naj sploh počnemo? Ne nazadnje zato, da znamo iti kot družba v pravo smer.

Nova oznanila bodo na voljo v petek na praznik Vseh svetih.