2. nedelja med letom, 15.1.2023

Godovi: pon.: Marcel, papež; tor.: Anton Puščavnik, opat; sreda.: začetek tedna molitve za edinost kristjanov; čet.: smrtni dan Bsl. Friderika Ireneja Baraga, pet.: Sebastijan, muč.; sob.: Neža, dev., muč. Ned.: 3. med letom – nedelja božje besede, blagoslov orgel v cerkvi pri Sv. Trojici.

Vse fare: V sredo začenjamo s tednom molitve za edinost kristjanov. Zato bomo v četrtek pri redni molitveni uri v župnišču pri Fari molili tudi za ta namen. Jezus je v svoji velikoduhovniški molitvi pred svojim trpljenjem posebej prosil, da bi bili njegovi učenci med seboj zedinjeni. Žal je, kot dobro vemo, v zgodovini prišlo med nami kristjani do razhajanj in razkolov, kar je veliko zlo. V današnjem času smo v tem oziru naredili že velike korake naprej, vsaj s katoliške strani ni več takšnega sovraštva, kot je bilo pred stoletji, pravoslavne in evangeličane priznavamo za svoje brate v veri in ne več kot odpadnike. Vendar je potrebno vedno znova moliti za edinost kristjanov, saj tudi danes znotraj katoliške cerkve delujejo razdiralne sile, ki bi ubirale pot needinosti. Zato vabim, da vsak, ki čuti s Cerkvijo nameni od srede dalje svojo molitev tudi za edinost kristjanov.

V soboto zvečer ima srečanje druga zakonska skupina. V župnišču župnije Bloke.

Fara: Maša na čast sv. Antonu puščavniku bo v Metuljski cerkvi v soboto ob 11. uri.

V četrtek bo ob pol sedmih zvečer ura molitve pred Najsvetejšim. Ker bomo v tednu molitve za edinost kristjanov, bomo molili v ta namen.

Čiščenje in krašenje: Ravne

Sv. Vid:

Čiščenje in krašenje: Otave

Sv. Trojica: V nedeljo bo med nas prišel ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Franc Šuštar. Med sveto mašo bo blagoslovil orgle, po maši pa še oltar in ambon v župnijski dvorani. Ob tej priložnosti vas prosim, da se bolj temeljito očisti cerkev, župnišče in okolico. Zato prosim, da poleg redne skupine, ki je na vrsti za čiščenje pridete tudi ostali. S čiščenjem in urejanjem bi začeli v soboto po jutranji maši. V nedeljo ste vabljeni v večjem številu k sveti maši, po maši pa na druženje pred cerkvijo ali v primeru slabega vremena v župnišču.

Čiščenje in krašenje: Malni, Slugovo

Nova številka družine: Pogled v leto 2023, kaj nas v tem letu čaka in kako bodo na prihodnost vplivale gospodarske težave in svetovni konflikti, spopadi vrednot.

Zadaj si lahko vzamete nova tiskana oznanila.

V petek 27. Januarja ob 18h se v Cerknici začne priprava na zakon, ki traja pet zaporednih petkov. Pari, ki imajo namen se letos poročiti vabljeni k udeležbi. Prijave sprejemamo v Župniji Cerknica na mail:  zupnija.cerknica@rkc.si  ali na tel 031/856-923