4. postna nedelja – papeška, nedelja laetare (veseli se), začetek tedna družine 19.3.2023

Godovi: pet.: Katarina Švedska, red.; sob.: Gospodovo oznanjenje Mariji, slovesni praznik; nedelja: 5. postna nedelja – tiha. Križev pot k sv. Urhu.

Vse fare:

Pobožnost križevega bo danes (jutri) popoldan za vse tri fare ob 14. uri bo v cerkvi Marije Snežne na Gori pri Sodražici, kjer je pokopana božja služabnica Magdalena Gornik. Kdor želi lahko tja poroma peš. Pri tem naj računa, da je od Raven do gore za eno uro, kar hitre hoje. Križev pot bo zunaj, ker so sedaj postavljeni križi – postaje križevega pota. Vabljeni vsi, posebej tudi veroučenci, mladi in starši.

V soboto je slovesni praznik Gospodovega oznanjenja Mariji. Praznična maša bo samo pri Sv. Trojici ob 8. uri zjutraj. Vabljeni k sveti maši, da počastimo praznik Božjega učlovečenja, saj je to začetek našega odrešenja.

Fara:

Čiščenje in krašenje: Topol

V četrtek se bomo pri maši spomnili tudi pok. Marije Meršek iz Ravnika ob 7. dnevu.

V četrtek po maši ste vabljeni, k tihi molitvi pred Najsvetejšim. Končamo ob 19.30. uri. Molimo predvsem za mir v Ukrajini, za duhovne poklice, in po osebnih namenih. Med molitvijo lahko prejmete zakrament svete spovedi.

Srečanje za starše prvoobhajancev bo na tiho nedeljo po sveti maši.

Sv. Vid:

Srečanje za starše prvoobhajancev bo v soboto po večerni sveti maši.

Čiščenje in krašenje: Osredek

Sv. Trojica:

Srečanje za starše prvoobhajancev bo na tiho nedeljo po sveti maši v cerkvi pri Fari.

Čiščenje in krašenje: Ulaka, Sleme

Nova številka družine: V njej si lahko preberete pridigo prejšnje nedelje (na temo Jezusa in Samarijanke), Posebnost te pridige je, da jo ni napisal človek, ampak t.i. umetna inteligenca klepetalnik ChatGPT. Ko se govori o umetni inteligenci, pri tem pravzaprav ne gre za inteligenco, ker ta nima zavesti. To so samo računalniški programi. Gre za računanje verjetnosti, kako je najbolj smiselno nadaljevati trenutni del besedila. Izzive in priložnosti, ki jih prinaša UI osvetljuje doc. dr. Jure Žabkar iz Laboratorija za umetno inteligenco na fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani.