6. postna (Cvetna) nedelja, 2.4.2023

Godovi: Z današnjo nedeljo stopamo v veliki teden, teden Gospodovega trpljenja, smrti in vstajenja, zato vas vabim, da se od velikega četrtka dalje vsi farani udeležite obredov svetega velikonočnega tridnevja.

Vse fare:

Spovedovanje bo danes popoldan. V vseh župnijskih cerkvah se spoved začne ob 14. uri. Pri Fari bo priložnost za spoved še po 17. uri. Za sveto spoved bodo prišli duhovniki iz sosednjih župnij. Pri Svetem Vidu bo spovednik na voljo na veliki petek popoldan od 15.00 do 17.00. in po potrebi še po obredu.

Danes ste ob 17. uri vabljeni v cerkev sv. Mihaela pri Fari k slavilni molitvi pred Najsvetejšim. Posebej ste povabljeni tudi mladi in birmanci. Priložnost bo tudi še za sveto spoved. Vendar v izogib morebitne prevelike gneče raje pridite že ob 14. uri ker bom po 17ih spovedoval sam.

V ponedeljek bom po domovih obiskoval bolne in ostarele, priložnost bo za sveto spoved. Če mi ne bo uspelo vseh obiskati v ponedeljek, bom obiskoval še v torek dopoldan. Spodbudite še ostale, ki ne morejo več v cerkev, da me pokličejo in pridem še k njim.

V četrtek dopoldan ob 9. uri bo v Ljubljanski stolnici krizmena maša, pri kateri duhovniki obnovimo svoje duhovniške obljube, škof pa blagoslovi sveta olja. Vabljeni!

Križev pot na veliki petek bo v župnijski cerkvi pri Fari ob 15. uri. Vabljeni!

Nabirka velikega petka bo za Cerkev v Sveti deželi.

Fara:

Umrla je Milena Bernard Usenik, rojena Pod Velikim Vrhom, živela pa v Logatcu. Pogreb bo v sredo ob 14. uri.

V tem tednu verouka ne bo. Prihodnji birmanci se v torek ob 14.30 zberejo v cerkvi za vajo v branju pasijona, ki ga bodo brali na veliki petek. Sveto spoved pa naj opravijo danes popoldan.

Obrede velikega tedna od velikega četrtka do velikonočne vigilije bo letos vodil g. Aljaž Kraševec. Bralci beril pridite pet minut pred mašo v zakristijo, da Aljaž ne bo v skrbeh. Na sobotno vigilijo se bere več beril, zato prosim za sodelovanje, ko vas bom poklical in prosil za branje. Ministranti naj bodo uro pred obredom že v cerkvi za vaje.

Za veliki četrtek je potrebno pripraviti ječo in božji grob za veliki petek.

Na veliko soboto bo ob 6-ih zjutraj blagoslov velikonočnega ognja. Ključar Mirko Marolt bo poskrbel za pripravo velikonočnega ognja.

Blagoslov velikonočnih jedil na veliko soboto bo samo tukaj in to bo ob 10., 12. in 15. uri. Ob tem vas vabim, da obiščete tudi Jezusa v Božjem grobu.

Po sobotni velikonočni vigiliji bo potrebno pripraviti bandera in nebo. Prosim vas za pripravo.

Na veliko noč pa prosim za sodelovanje pri procesiji. Moške za nošnjo bander in neba. Bodite pripravljeni poprijeti za bandero vaše soseske, po potrebi, če boste prosti pa tudi za tisto bandero, ki ne bi imelo dovolj nosačev. Najbolje pa je da se po soseskah že prej dogovorite za nošenje bander. Maša velike noči se bo letos pri Božjem grobu in s procesijo začela ob 7.30 uri.

Čiščenje in krašenje: Hvala vsem, ki ste v sredo prišli urediti cerkev, župnišče in okolico. Naslednja dva tedna bosta za čiščenje in krašenje poskrbeli združeni skupini Nova vas 1-20 in Nova vas 1-40.

Sv. Vid:

Obrede velikega tedna bo tudi letos vodil kapucin br. Luka Modic.

Bralci beril pridite pet minut pred mašo v zakristijo, da Luka ne bo v skrbeh. Na sobotno vigilijo se bere več beril, zato prosim za sodelovanje, ko vas bom poklical in prosil za branje. Ministranti naj bodo vsak dan uro pred obredom že v cerkvi za vaje.

Za veliki četrtek je potrebno pripraviti ječo in božji grob za veliki petek.

V petek verouka ne bo. Veroučenci od četrtega razreda dalje  bodo imeli ob običajni uri verouka,  v petek ob 16.30 najprej sveto spoved, po njej pa vaje za branje pasijona.

Na veliko soboto ob 7-ih zjutraj bomo blagoslovili velikonočni ogenj. Prosim vas, da pripravite ogenj. Blagoslov velikonočnih jedil bo po naslednjem vrstnem redu: Osredek ob 9.00, Sv. Vid ob 10.00, Sv. Jakob ob 11.00, Sv. Jurij ob 12.00 in v Otavah ob 13.00.

Čiščenje in krašenje: V mesecu aprilu je za čiščenje in krašenje na vrsti Štrukljeva vas. Farane iz soseske Štrukljeva vas prosim, da pridete v večjem številu urediti cerkev za praznovanje.

Priprava neba in bander za procesijo bo v petek po končanem obredu velikega petka.

Na veliko noč bo sv. maša ob 10. uri.

Sv. Trojica:

Ta teden verouka ne bo.

Bralci beril pridite pet minut pred mašo v zakristijo, da ne bom v skrbeh. Na sobotno vigilijo se bere več beril, zato prosim za sodelovanje, ko vas bom poklical in prosil za branje. Ministranti naj bodo vsak dan uro pred obredom že v cerkvi za vaje.

Za veliki četrtek je potrebno pripraviti ječo in božji grob za veliki petek.

Na veliko soboto bo ob 7-ih zjutraj blagoslov velikonočnega ognja. Prosim za pripravo ognja.

Blagoslov velikonočnih jedil na veliko soboto bo samo tukaj in to bo ob 14. uri. Ob tem vas vabim, da obiščete tudi Jezusa v Božjem grobu.

Po sobotni velikonočni vigiliji bo potrebno pripraviti bandera in nebo. Prosim vas za pripravo.

Na veliko noč pa prosim za sodelovanje pri procesiji. Moške za nošnjo bander in neba. Maša velike noči se bo letos pri Božjem grobu in s procesijo začela ob 7.30 uri.

Čiščenje in krašenje: Za čiščenje in krašenje je v tem prazničnem tednu na vrsti skupina Sv. Trojica, Bočkovo, Lepi Vrh. Dobrodošla je pomoč tudi od drugod.

Vzemite nova tiskana oznanila.

Nova številka družine: Pogovor s patrom minoritom Tonijem Brinjovcem o pomenu spovedi in o tem, kako naj se nanjo dobro pripravimo.