4. nedelja med letom, 28.1.2024

Godovi: sr.: Janez Bosko, ustanovitelj salezijancev; pet.: Jezusovo darovanje v templju – svečnica, praznik; sob.:  Blaž, škof, mučenec – blagoslov svetega Blaža boste lahko prejeli med mašo pri Sv. Trojici ali pri Sv. Vidu.; ned.: 5. ned. med letom, pred in med mašo ob 10ih pri Fari bo v spovednici za spoved na voljo duhovni pomočnik Simon Onušič.

Vse fare: Hvala animatorjem, ki so danes pri maši sodelovali z branjem in uvodi. Drug tedne bodo z branjem prošenj sodelovali nekateri od birmancev.

V četrtek bom obiskoval ostarele in bolne na domu. Prinašam jim sveto obhajilo, imajo pa tudi možnosti prejeti sveto spoved in bolniško maziljenje. Zaradi sestanka zjutraj bom verjetno prišel nekoliko kasneje kot običajno.

Otroci, ki še niste bili pri prvem svetem obhajilu ste vsakič povabljeni, da namesto obhajila pridete po blagoslov, da vas pokrižam. Ob tem naj tisti, ki ste že malo večji, prekrižate roke čez prsi, da tako duhovnik, sploh če vas ne pozna, ve da vam lahko da samo blagoslov.

Pri Fari v župnišču vsak četrtek po maši poteka molitvena ura pred Najsvetejšim. Vabljeni ste iz vseh župnij.

Fara: Ker bo v petek praznik Jezusovega darovanja v templju – svečnica bo maša ob 18ih tudi tukaj.Vabim vas k udeležbi v večjem številu.

V 92. letu starosti je umrl je Jože Maček, samski kmet iz Radleka 1. Zadnja leta je bival v DSO Loški Potok. Pogreb z mašo bo v torek, 30.1. ob 15. uri. Od njega pa se lahko poslovite v mrliški vežici od 10. ure dalje.

V soboto bomo pospravili jaslice. Vabljeni k sodelovanju. Začnemo ob 9.30.

Čiščenje in krašenje: Nova vas od 65 naprej

Sv. Vid: Na praznik Jezusovega darovanja v templju ste vabljeni, da se maše udeležite v večjem številu. Posebej vabljeni tudi vsi veroučenci.

Čiščenje in krašenje: v mesecu februarju poskrbite farani Štrukljeve vasi.

Sv. Trojica: Na praznik Jezusovega darovanja v templju bosta sveti maši ob 18ih pri Sv. Vidu in ob isti uri tudi pri Fari. Vabljeni, k udeležbi, na eni izmed župnij.

Čiščenje in krašenje: Lovranovo, Zales, Rožanče

Nova številka družine: O srečanju katoliških novinarjev pri nadškofu Zoretu. Ta je v nagovoru opozoril na kulturo, v kateri danes zavzema prvo mesto tisto, kar je zunanje, neposredno, vidno, hitro, površno in začasno. Kaj je lahko namen takega pristopa? Vabiti  in voditi ljudi, ki medije spremljajo in uporabljajo, k pozunanjenosti, začasnosti. S tem se ustvarja odlična podlaga za manipuliranje z ljudmi, da se lahko kujejo dobički, ko ljudje ne kupujejo zato, ker nekaj potrebujejo, ampak da bi bili v koraku s trendi, ne glede na argumente zdrave pameti.

Pozunanjenost in začasnost nas dela imune za globino in resnico, s tem pa tudi za svobodo. »Nekdo, ki je globoko zasidran v resnici, bo sposoben vzdrževati zdravo kritičnost do vsega, kar se mu ponuja. Ampak tak človek je slab potrošnik: tako na področju praznjenja polic v trgovini, kakor tudi sprejemanja najrazličnejših idejnih in ideoloških ponudb, s katerimi bi ga hoteli privabiti. Delavce v katoliških medijih zato prosi, da bi bili vedno v službi resnice in svobode.