2. postna nedelja, 25.2.2024

Godovi: sob.: Neža Praška, dev in muč; nedelja: 3. postna nedelja.

Vse fare: Po maši pri Fari bo v cerkvi prvi sestanek za starše prvoobhajancev.

Ob nedeljah vas v postnem času vabim tudi k premišljevanju Jezusovega trpljenja. Vsako nedeljo bo križev pot v eni izmed cerkva.

Danes popoldan ob 14. uri bo pobožnost križevega pota v župnijski cerkvi pri Sveti Trojici. Vabljeni! Naslednjo nedeljo pa bo križev pot pri Sv. Vidu. Sicer molimo križev pot tudi ob torkih po maši pri Sv. Trojici in ob petkih pred mašo pri Sv. Vidu.

V sredo bo prek spleta (ZOOM) srečanje v pripravi na birmo, srečanje bo za birmance, starše in botre. Lahko se priključite tudi ostali, sploh če ste izbrani za birmanske botre. Povezavo bom objavil na spletu.

V četrtek pred prvim petkom bom bolnim in onemoglim prinašal zakramente. Tisti, ki ste z njim v stiku jim povejte, da bom prišel že ta četrtek, čeprav ne piše v oznanilih.

Duhovne vaje za birmanske kandidate bodo od 8.-10. marca na Kureščku. Vse udeležene priporočam v molitev!

Fara:

V četrtek po maši še eno uro molimo pred Jezusom v Najsvetejšem zakramentu. Molitev je v kapeli župnišča. Vabljeni! 

Čiščenje in krašenje: Studenec

Sv. Vid:  V soboto bo ob 8. uri maša za Franca Rota, obl.

Čiščenje in krašenje: Sv. Vid

Sv. Trojica: Mašni namen na tretjo postno nedeljo bo za duhovne poklice.

Čiščenje in krašenje: Andrejčje, Gradiško, Štorovo

Nova številka družine:

O dveh letih ruske invazije na Ukrajino in o tem, da se danes ta država sooča z vojno izčrpavanja in s šibitvijo podpore na Zahodu. Objavljajo pa tudi pretresljivo pričevanje župnika carigrajske župnije, kjer je 28. januarja letos prišlo do terorističnega napada in kako so bili na čudežen način obvarovani pokola.