3. velikonočna nedelja, 14.4.2024

Z današnjo nedeljo se začenja teden molitve za duhovne poklice. Prosimo Gospoda, da  bi na naših tleh dozorele ugodne razmere za rast novih duhovnih poklicev! Vsak dan bomo pri vseh mašah po obhajilu zmolili eno desetko rožnega venca za duhovne poklice.

Godovi: tor.: Bernardka Lurška, vidkinja in redovnica; pet.: Leon IX. papež; ned.: 4. velikonočna nedelja, svetovni molitveni dan za duhovne poklice.

Vse fare: Do jutri moram naročiti branja za šmarnice. Zato mi še danes do večera sporočite, kje vse boste imeli šmarnice in približno koliko otrok bo obiskovalo to marijansko pobožnost.

Fara:

Sedaj po maši bomo podelili zakrament svetega krsta deklici Niki Juhart iz Velikih Blok.

V četrtek ste vabljeni k molitvi pred Najsvetejšim.

V ponedeljek so bile iz kapele v župnišču iz tabernaklja vzete posvečene hostije. Kdo jih je odnesel ne vem. Se je pa to zgodilo že tretjič in vedno se zgodi v ponedeljek v času verouka. Gre za hudo oskrunjenje Jezusa v Najsvetejšem zakramentu. Kdor to dela, se z dejanjem samim izobči iz Cerkve. Odvezo za ta greh lahko podeli samo Sveti Sedež ali od njega pooblaščeni spovednik. Za zlorabo zakramenta evharistije je potrebno opraviti zadoščevanje. Zadostilna oz. spravna molitev za to bo naslednjo nedeljo eno uro pred sveto mašo. Molitev bo potekala tu v cerkvi pred izpostavljenim Najsvetejšim. Vabim, da pridete v čim večjem številu.

Čiščenje in krašenje: Glina

Sv. Vid: V petek bo ob 18. uri maša za pok. starše Nared, Mahneti.

Čiščenje in krašenje: Otave

Sv. Trojica:

Čiščenje in krašenje: Ulaka, Sleme

Nova številka družine: Ob začetku tedna molitve za duhovne poklice o tem, zakaj je molitev za nove in obstoječe duhovne poklice tako pomembna. Župnik v Škofji Loki Matej Nastran ob tem pravi: »Molitvena podpora je kot gorivo za avto oz. kot voda za rastline. Je osnova za delovanje in življenje. Ne vidi se navzven, a je bistvena. Kaj koristi super izgled avta, model, moč motorja in drugo, če je rezervoar izpraznjen. Lahko sejemo, plevemo, gnojimo, ščitimo rastline, a brez vode ne bo rasti, ne sadov.

Duhovniki smo precej izpostavljeni, zato res potrebujemo molitev. Iskreno sem hvaležen, ko kdo od župljanov pove: »Vsak dan molim za vas.« ali ko ljudje pridejo k češčenju Najsvetejšega in ko pri sveti maši živo sodelujejo. Zelo okrepčilno pa je tudi, ko se nekateri duhovniki na štirinajst dni zberemo k skupni molitvi. Tedaj smo najbolj to, kar je naš prvi klic, biti v bližini z Bogom in drug z drugim… iz tega živi oznanjevanje.«