7. velikonočna nedelja 12.5.2024, v župniji Bloke in Sv. Trojica je slovesnost svete birme, včeraj pri Sv. Vidu

Godovi: pon.: Fatimska Mati Božja; čet.: Sv Janez Nepomuk, duh., muč.;ned.: binkoštna nedelja, ob 10-ih žegnanje pri Sv. Duhu v župniji Bloke

Vse fare:  

V vaseh, kjer so organizirane šmarnice, otroke še naprej spodbujam k obisku šmarnic. Za otroke, ki obiskujete šmarnice in starše bi letos, če bo zanimanje, organizirali skupen zaključek šmarnic. Organizatorji šmarnic mi v tem tednu sporočite, če bi bili za to.

V četrtek, 16. maja ob 21. uri, na predvečer lani ukinjenega narodnega dneva spomina na žrtve komunističnega nasilja, bo slovesnost na Trgu republike v Ljubljani. Dogodek se bo začel z zvonjenjem cerkvenih zvonov po vsej Sloveniji, v spomin in v opomin na žrtve revolucije. Spomin na pobite bodo obudili z molitvijo, z branjem njihovih imen, s prižiganjem sveč, s cvetjem z njihovih domačih travnikov, položenim pod farne križe, z umetniško besedo in glasbo.

Planinsko društvo Sveti Vid organizira izlet v Čemšenik pri Izlakah in sprehod na Čemšeniško planino. Odhod avtobusa je v soboto zjutraj ob 7.30 iz Gorenjih Otav. Ostale informacije so v tiskanih oznanilih.

Duhovni pomočnik g. Simon Onušič pa organizira obisk slovesnosti v Kočevskem Rogu, ki bo v soboto, 1. junija. Podrobnejše informacije so tudi v tiskanih oznanilih.

Tradicionalni pohod do cerkve Sv. Miklavža na Slivnici, s sv. mašo bo na binkoštno nedeljo ob 17. uri. Po maši sledi še druženje pri lovski koči. Na pohod vas vabi Turistično društvo Cerkniško jezero. Začetek pohoda bo ob 15. uri izpred Tabora v Cerknici. Iz Nove vasi pa se gre ob 14.30. Kdor ne more peš se lahko tja pripelje tudi z avtom, do cerkve je potem le še 200m.

Za romanje v Medžugorje sta se sprostili dve mesti. Tako da se lahko prijavita še dva.

Fara:

V nedeljo, na binkošti bo ob 10-ih žegnanjska sveta maša pri Sv. Duhu. Istočasno bo duhovni pomočnik g. Simon Onušič daroval sveto mašo v župnijski cerkvi.

Za starše prvoobhajancev bo srečanje v sredo ob 18. uri v župnijski cerkvi.

V četrtek po maši molimo pred Najsvetejšim zakramentom. Tokrat bomo molili za prvoobhajance in njihove družine.

Čiščenje in krašenje: Fara

Sv. Vid:  

Čiščenje in krašenje: Na vrsti so Cajnarje, ne Otave kot piše v oznanilih.

Sv. Trojica:

Čiščenje in krašenje:  Hiteno, Mramorovo, Sv. Trojica

Nova številka družine: O 20-em vseslovenskem romanju gasilcev in gasilk na Brezje. In o problematiki nasilja v slovenski družbi.

P. Maksimiljanu Fileju se zahvaljujemo za slovesnost podelitve zakramenta svete birme na vseh treh župnijah! Bog lonaj!