9. nedelja med letom, Nedelja Svete Trojice, 26.5.2024, župnijsko žegnanje pri Sv. Trojici

Godovi: pon: Alojzij Grozde, muč.; sr.: Maksim Emonski, škof;čet.: Sveto Rešnje Telo in Kri, slovesni in zapovedni praznik – svetih maš se udeležim v čim večjem številu!; ned.: 9. nedelja med letom, zunanja slovesnost praznika Svetega rešnjega Telesa in Krvi s procesijami.

Vse fare:  V tem tednu bomo zaključili verouk za vse skupine.

Ob zaključku šmarnic pripravljamo skupen zaključek za vse šmarnične skupine, ki ste se v tem mesecu srečevali po vaseh. Vabim vse otroke in njihove starše, k skupnemu zaključku, ki ga bomo imeli v petek, 31. maja v cerkvi Marijinega vnebovzetja pri Novi Štifti. Ob 17. uri bo v tamkajšnji cerkvi sveta maša, zadnje šmarnično branje o misijonarju Andreju Majcnu, zapeli bomo Marijine litanije, nato pa se bomo podružili ob igrah z žogo in ob palačinkah. Vabljeni ste vsi, ki ste se udeleževali šmarnic in starši, seveda pa ste dobrodošli tudi vsi ostali otroci in odrasli iz vseh treh župnij.

V nedeljo bo telovska procesija v kateri bomo prosili Boga za blagoslov našega dela, polj, vrtov, njiv, posevkov, domov in domovine. Za procesijo je potrebno pripraviti bandera, nebo in zunaj oltarčke. Otroke, posebno lanske in letošnje prvoobhajance in tudi mlajše pa vabim, da doma pripravijo v košaricah cvetje, da ga boste pred oltarčki lahko posuli in tudi na ta način počastili Jezusa v Najsvetejšem zakramentu. Maše bodo po spremenjenem urniku!: (Fara 10.15, Sv. Vid 7.45 in Sv. Trojica kot običajno ob 8.00)

Duhovniški oket Oremus nas vabi naslednjo nedeljo, 2. junija ob 19. uri na letni koncert. Koncert bo v romarski cerkvi pri Novi Štifti.

Fara: Poljska maša za Novo vas in Faro bo tukaj v torek ob 18. uri. Ostale poljske maše po podružnicah bodo objavljene v naslednjih tiskanih oznanilih.

Maša v sredo zjutraj ob 7.30 bo za pok. Čampa. Maše ob sredah so v kapeli, če ni kaj posebnega.

V četrtek ste po maši vabljeni k molitvi pred Svetim Rešnjim Telesom. Molitev je v kapeli.

Čiščenje in krašenje: Topol

Sv. Vid: V četrtek na praznik sv. Rešnjega Telesa bo maša ob 19.00. Mašni namen bo za zdravje.

Čiščenje in krašenje: Osredek

Sv. Trojica: V četrtek bo na praznik SRT maša tu, pri sv. Trojici, že ob 17.30.

Čiščenje in krašenje:  Lovranovo, Zales, Rožanče

Nova številka družine: O evropskih volitvah, ki bodo 9. junija. Pomembno je iti na volitve, da s svojim glasom pokažemo kakšno Evropo si želimo v prihodnje. Ali bo to Evropa, ki nas bo s svojimi LGBT aktivizmom, ki spolno pohablja mladino, ubijanjem bolnih in ostarelih, zatiranjem družine in nekritičnim sprejemanjem ilegalnih migrantov peljala v izumrtje, ali pa želimo Evropo, ki bo gradila na zdravorazmuskih temeljih in si bo prizadevala za ohranjanje naše identitete, družine, gospodarstva in spoštovanje vsakega človeškega življenja. Pomembno je iti na volitve in da podpremo tiste, ki zagovarjajo naš vrednostni sistem. V nasprotnem primeru nimamo nobene pravice pritoževati se nad politiko. Ker glas, ki ga ne damo našim, damo nasprotni strani.