Vabilo na predstavitev knjige

Župnija Sodražica vabi na predstavitev knjige Blažena Marija Celina, avtorice Daniele Gatti, ki bo v župnijski cerkvi Svete Marije Magdalene v Sodražici po večerni Sveti Maši, v soboto 17. avgusta, ob 19.45 uri.

Avtorica knjige, bralcem bolj poznana s knjigo Dvoje Sanj Marije Kozina, je rojena v Franciji v bližini rojstnega kraja Marije Celine. Tja jo je ponesla pot iz Tahitija, kjer je živela in poučevala, v iskanju medonosnih rastlin za samostan sester klaris. Čebelarjenje jo je vodilo do dišeče cvetke Marije Celine, ki je svoje življenje v celoti predala Kristusu. Pustila nam je duhovni šopek v katerega je skupaj nabrala vijolico ponižnosti, vrtnico ljubezni in lilijo čistosti, ki s svojimi vonjavami vabijo v globine duhovnega življenja hoje za Jezusom. Po Božji previdnosti, se je njena podobica znašla v rokah dvaindvajsetletne Marije Kozina iz Zapotoka pri Sodražici, ki je zbolela za tifusom in bila že na tem da umre. Z vsem zaupanjem se je priporočila Božji služabnici mali sestri Celini in se zaobljubila, da bo šla v isti samostan kot ona, če ozdravi, in res je čudežno ozdravela.

Na predstavitvi bosta prisotna pisateljica Danielle Gatti in njen mož Max Gatti, ki je bil vicepostular za beatifikacijo Marije Celine. Vabljeni, da skupaj razstavimo duhovni šopek in spoznamo življenjsko pot sestre klarise, ki je sodelovala pri prihodu sester klaris nazaj v Slovenijo.

Lepo povabljeni !