24. nedelja med letom, 15.9.2024, nedelja svetniških kandidatov, dan žalujočih

Godovi:  pon.: Kornelij in Ciprijan, muč.; pet.: Andrej Kim in korejski mučenci; sob.: Matej, evangelist; ned. 25. med letom, Slomškova nedelja

Vse župnije: V soboto bo prireditev Stična mladih. Dekanija Cerknica organizira avtobusni prevoz v Stično. Prijave zbiramo do jutri, 16.9. Odhod avtobusa z Nove vasi bo ob 8.30. cena za avtobus je 13eur, kar bo plačala župnija. Za vstop na prireditev je potrebno nabaviti vstopnico, ki se jo dobi na spletu. Cena vstopnice v predprodaji je 12 eur. To plača vsak udeleženec sam. Vabljeni vsi mladi od birme naprej.

Drug teden me od ponedeljka do petka ne bo doma, ker grem na duhovne vaje v Tinje na Koroškem. Svete maše bo v tem času daroval g. Simon Onušič. V ponedeljek bom sveto mašo opravil še doma v kapeli župnišča, ob 8. uri zjutraj.

Naslednjo nedeljo bo pri vseh svetih mašah mogoče prejeti zakrament sv. bolniškega maziljenja. Zato ste še toliko bolj vabljeni starejši in vsi, ki vas pestijo težave z zdravjem. Pred mašo bom nekaj časa na voljo za sveto spoved.

Fara:

Čiščenje in krašenje: Glina

Sv. Vid: Naslednjo nedeljo bo sveti krst prejel Taj Marinčič iz Bečajev.

Čiščenje in krašenje: Otave

Sv. Trojica: V petek je bil pogreb za pok. Slavo Korošec in Jeršanovega. Maša ob 7. dnevu bo v petek ob 18. uri.

Včeraj smo s svetim krstom v župnijsko občestvo sprejeli Eneja Žgajnarja iz Polšeč.

Čiščenje in krašenje: Jeršanovo, Hribarjevo

Nova številka družine: Ob današnjem dnevu žalujočih pišejo o tem kako dobro žalovati in kako biti blizu žalujočim. Ob tem tudi pokažejo na Marijo, ki je bila vdova, ki je izgubila tudi sina, ko je bil na vrhuncu življenjske moči. Marija je zato tista, ki razume žalujoče.