3. nedelja med letom, 22.1.2023, nedelja Božje besede, blagoslov orgel, oltarja in ambona pri Sveti Trojici

Godovi: tor.: Frančiške Saleški, Škof; sr.: spreobrnitev apostola Pavla, praznik in sklep tedna molitve za edinost kristjanov;čet.: Timotej in Tit, škofa; pet.: Angela Merici, ust. Uršulink; sob.: Tomaž Akvinski, c. učitelj; ned. 4. nedelja med letom

Vse fare:

Škofijska klasična gimnazija in Jegličev dijaški dom v Šentvidu v Ljubljani vabita na dan odprtih vrat v soboto, 28. januarja 2023, med 9. in 13. uro. Podrobnješe informacije najdete na spletni strani: stanislav.si.

V tem tednu od sobote, 21.1. do četrtka, 26. 1. po več slovenskih župnijah in drugih skupnostih poteka Svetopisemski maraton – nepretrgano branje Svetega pisma. Pri nas letos nismo organizirali takšnega branja Svetega pisma, vas pa vabim, da še posebej v tem tednu vzamete v roke Sveto pismo, knjigo Božje besede, in si po svojih zmožnostih preberete vsaj eno od njegovih 73ih knjig.

Tečaj priprave na zakon se bo začel ta petek, 27. januarja ob 18. uri v župnišču v Cerknici. Priprava traja pet zaporednih petkov. Pari, ki se nameravajo letos poročiti so vabljeni k udeležbi. Prijave sprejemajo v župniji Cerknica Potrebno se je prijaviti pri cerkniškem župnijskem uradu. Prijave sprejemajo na elektronski naslov ali na tel. Št. oba kontakta sta objavljena na oglasni deski in na spletni strani župnije Bloke. (zupnija.cerknica@rkc.si  ali na tel 031/856-923)

Srečanje ŽPS-jev vseh treh župnij bo v petek ob 19. uri v dvorani župnišča pri Sveti Trojici. Vsi člani ŽPS-ja ste povabljeni, da se srečanja udeležite. Kdor ne more priti naj mi to prej sporoči. Na srečanju bomo spregovoril nekaj besed o prihajajočem misijonu, ki ga bomo v adventu organizirali v okviru dekanije Cerknica.

Fara:

Čiščenje in krašenje: Veliki Vrh

V četrtek bo ob pol sedmih zvečer ste vabljeni k uri molitve pred Najsvetejšim.

Sv. Vid:

Čiščenje in krašenje: Otave

Sv. Trojica:

Čiščenje in krašenje: Ulaka, Sleme

Nova številka družine: Pogovor z upokojenim Beograjskim nadškofom Stanislavom Hočevarjem, ki je bil za škofa imenovan pred 23 leti. Govori o položaju katoliške Cerkve v Srbiji in o delu za zbliževanje s pravoslavno Cerkvijo.