7. nedelja med letom, 19.2.2023

Godovi: pon.: Frančišek in Hijacinta, fatimska vidca;sr.: Pepelnica, čet.: smrtni dan B.sl. Magdalene Gornik; pet.: Matija, apostol; ned.: 1. postna nedelja, popoldan ob 14.00 ste vabljeni k molitvi križevega pota, ki bo v župnijski cerkvi pri Fari na blokah.

Vse fare: Pretekli četrtek je v starosti 83 let umrla Marija Hostnik, mati pokojnega duhovnika Lojzeta Hostnika. Od pokojne se lahko poslovite v mrliški vežici v Šmartnem v ponedeljek, 20. 2. 2023, od 10.00 dalje. Sv. maša zadušnica bo v župnijski cerkvi v Šmartnem v ponedeljek, 20. 2. 2023, ob 15.00. Po njej bo sledil pogrebni obred na šmarskem pokopališču.

V sredo je pepelnica, začetek postnega časa. Ta dan je strogi post. Na ta dan in še na veliki petek se samo enkrat do sitega najemo, velja pa zdržek od mesa in vseh mesnih izdelkov. Postna postava zavezuje vse od vključno 16. leta naprej. Ta dan bo pri vseh mašah v znamenje spokornosti in spreobrnjenja potekal obred pepeljenja. Za vidovsko župnijo bo maša ob 16. uri pri Sv. Juriju. Maša bo za Frančiško Kovačič ob 7. dnevu. Maša pri Sv. Trojici pa bo ob 18. uri. Mašni namen: v zahvalo.

Ob obletnici smrti božje služabnice Magdalene Gornik, ki bo v četrtek, 23. februarja, nas župnija Sodražica na ta dan vabi k romarski maši. Mašo bo ob 16. uri daroval ljubljanski pomožni škof Anton Jamnik. Ob 15ih pa bo molitvena ura za njeno beatifikacijo. Vsi ste prav lepo vabljeni!

Fara:

V četrtek po maši ste vabljeni, k molitvi pred Najsvetejšim. Molili bomo molitveno uro k B.sl. Magdaleni Gornik, za njeno beatifikacijo. V težjih boleznih in v drugih potrebah se priporočimo njeni priprošnji pri Bogu. Uslišanja nam lahko izprosi samo, če jo bomo za to prosili.

V torek bo pri Sv. Trojici maša za starše Sernel, Ponikve.

Čiščenje in krašenje: Glina

Sv. Vid:

Čiščenje in krašenje: Cajnarje

Sv. Trojica: v torek bo maša za starše Sernel, Ponikve. V soboto ob 8. uri zjutraj pa bo mašni namen za Braneta Zadnika in Jožeta Kastelica.

Čiščenje in krašenje: Jeršanovo, Hribarjevo

Nova številka družine: O razmerah v Ukrajini po letu dni vojne poroča s. Marta Meško, misijonarka v Kijevu. O razmerah po potresu v Turčiji in Siriji pa je objavljen pogovor s Slovencem Martinom Kmetcem, ki je nadškof v Izmirju. Pravi, da je tragedija trenutek, ko se lahko pokaže naša povezanost v človečnosti. Ljudem, prizadetim v potresu lahko pomagamo preko Slovenske Karitas, ki je v ta namen že prejela preko 200 tisoč evrov. Potrebe so ogromne, zato Slovenska Karitas prosi za nadaljnjo pomoč.