5. postna nedelja, tiha 26.3.2023 – zaključek tedna družine.

Godovi: tor.: Bojan, knez; nedelja: 6. postna nedelja – cvetna nedelja. Križev pot bo med spovedovanjem potekal pri Fari.

Vse fare:

Pobožnost križevega pota bo danes (jutri) popoldan za vse tri fare ob 14. uri ob postajah križevega pota, ki vodi k cerkvi sv. Urha, v trojiški fari. Kdor želi lahko poroma peš. Skupno peš romanje k sv. Urhu bomo začeli od cerkve pri Sv. Trojici. Startamo ob 13.00 uri. Hoje je za eno uro. Vabljeni vsi, posebej tudi veroučenci in starši.

Splav, evtanazija, nameren razkroj družine… vse to govori o moralnem propadu družbe. Kako naj nekdo, ki vidi v dno brezna, v katerega nas silijo določene skupine, nagovarja in predvsem, kako naj reši sebe, da ne pade v past obupa? Na takšna vprašanja bo skušal najti odgovore nadškof Marjan Turnšek, osrednji voditelj  radijskega misijona na radiu Ognjišče. Vabljeni, da prisluhnete misijonskim oddajam od danes (tihe nedelje) do prihodnje cvetene nedelje.

V nedeljo ob 17. uri ste vabljeni na slavilno molitveno srečanje v župnijsko cerkev sv. Mihaela pri Fari. Slavljenje pred Najsvetejšim pripravljajo mladi župnije Bloke in Sv. Trojica. Med tem časom bom na voljo za spoved.

Zbiranje življenjskih potrebščin za Ukrajino potek v župnišču v Cerknici. Stvari lahko prinesete kadarkoli. Več inf.: Marta Zalar: 031 814 417.

Film o Slomšku bo v torek, 28.3. ob 19. uri v dvorani kulturnega doma v Cerknici. VABLJENI!

Fara:

Sedaj po maši bo srečanje za starše prvoobhajancev.

Pogreb za pokojno Ano Kužner bo v sredo ob 16-ih.

V četrtek po maši ste vabljeni, k molitvi pred Najsvetejšim. Med molitvijo lahko prejmete zakrament svete spovedi.

Ker bo prihodnja nedelja cvetna, se pred 10. uro zberemo spodaj na dvorišču pred župniščem. S seboj prinesite butare in ostalo zelenje. Po blagoslovu bomo nato v procesiji šli v cerkev. Med mašo bomo prisluhnili poročilu o Kristusovem trpljenju – pasionu. Brali ga bodo pripravniki na birmo.

Sveto spoved pred prazniki lahko opravite v petek, 31.3. v župnijski cerkvi v Cerknici. Spovedniki bomo na voljo med 9. in 19.30. uro. Spovedovanje pri Fari bo v nedeljo ob 14. uri. Ob isti uri pa bo spovednik tudi pri Sv. Trojici in pri Sv. Vidu.

Čiščenje in krašenje: Metulje

Sv. Vid: Po maši bo srečanje za starše prvoobhajancev.

Jutri prehajamo na poletni čas. Tako bo treba uro prestaviti za eno uro naprej.

Sveto spoved pred prazniki lahko opravite v petek, 31.3. v župnijski cerkvi v Cerknici. Spovedniki bomo na voljo med 9. in 19.30. uro. Spovedovanje pri Sv. Vidu bo v nedeljo ob 14. uri. Ob isti uri pa bo spovednik tudi pri Sv. Trojici in pri Fari.

Ker bo prihodnja nedelja cvetna, se pred 8. uro zberemo spodaj pred pokopališko kapelico. S seboj prinesite butare in ostalo zelenje. Po blagoslovu bomo nato v procesiji šli v cerkev. Med mašo bomo prisluhnili poročilu o Kristusovem trpljenju – pasionu. Pri branju pasijona bodo sodelovali tudi birmanski pripravniki.

Čiščenje in krašenje: Štrukljeva vas

Sv. Trojica: mašni namen pri maši v torek bo za zdravje.

Sveto spoved pred prazniki lahko opravite v petek, 31.3. v župnijski cerkvi v Cerknici. Spovedniki bomo na voljo med 9. in 19.30. uro. Spovedovanje pri Sv. Trojici bo v nedeljo ob 14. uri. Ob isti uri pa bo spovednik tudi pri Fari in pri Sv. Vidu.

Dan češčenja Jezusa v Najsvetejšem zakramentu bo potekal v soboto od 16. ure dalje. Po večerni nedeljski maši bomo Najsvetejše počastili z litanijami srca Jezusovega in prejeli blagoslov z Najsvetejšim.

Pred začetkom svete maše pa se zberemo pred cerkvijo, kjer bo blagoslov butar in zelenja. Vabim vas, da pripravite butarice, da na ta način počastimo spomin na Kristusov prihod v Jeruzalem. Med mašo bomo prisluhnili poročilu o Kristusovem trpljenju – pasionu. Pri branju bodo sodelovali tudi pripravniki na birmo.

Čiščenje in krašenje: Andrejčje, Gradiško, Štorovo

Nova številka družine: O tem kakšen čas je starost. Je to čas prekletstva ali blagoslova?

Tedenska oznanila si lahko preberete tudi na župnijski spletni strani.