33. nedelja med letom, 19.11.2023. Svetovni dan ubogih in začetek tedna zaporov.

Godovi: tor.: darovanje device Marije, sr.: Cecilija, muč.; ned.: 34. nedelja med letom, zadnja nedelja v cerkvenem koledarju, praznik Jezusa Kristusa, Kralja vesoljstva, sklep tedna zaporov in začetek tedna Karitas.

Vse župnije:  Srečanje za birmance in starše iz vseh treh župnij bo v sredo ob 18. uri v župnijski cerkvi pri Fari. Udeležba je obvezna.

Vsak petek je ob 19. uri v župnišču pri Fari srečanje mladinske skupine. Mladi od srednje šole naprej so in ste vabljeni, da se vsaj enkrat pridružite. Pretekli petek smo si ogledali Film z naslovom Pogumni. Preko zgodb govori o tem kaj pomeni biti oče. Film tudi vam priporočam v ogled.

Dekanija Cerknica pripravlja slavilni večer. Potekal bo v soboto, 9. 12 od 19. ure dalje in sicer v Grahovem v šolski telovadnici. Slavljenje bo vodila skupina duhovno ritmične glasbe Svetnik, gost pa bo kapucinski br. Luka Modic. Vabljeni torej 9. 12. v Grahovo na slavilni večer.

Včeraj, v soboto, je v zavodu sv. Stanislava v Šentvidu potekalo srečanje župnijskih sodelavcev in članov ŽPS. Po taizejski molitvi je bilo predavanje prof. liturgike Slavka Kranjca, z naslovom »Liturgija v župnijskem občestvu«. Liturgijo – sv. Mašo ali druge obrede je treba doživeti, sprejeti za nekaj svojega, osebnega, gre za srečanje z vernim občestvom in z Bogom, kar lahko doživimo samo v veri. Žal sem bil iz naših treh župnij na srečanju sam. Naslednjo soboto bo še eno takšno srečanje. Toplo vabim, da se ga udeležite. Začne se ob 9. uri v zavodu sv. Stanislava v Šentvidu v Ljubljani. Potrebno pa se je prijaviti: Naslov za prijavo najdete zadaj na oglasni deski ali na župnijski spletni strani v teh oznanilih: urad.za.laike.lj@rkc.si

Miklavž

Tudi letos na Bloke prihaja Sv. Miklavž. Obiskal nas bo 2. 12., ob ¸16.30 uri, pri Fari. Otroci do vključno 4. razreda in starši lepo vabljeni najprej na igrico, nato bomo skupaj poklicali Sv. Miklavža. Za vsakega pridnega otroka bo imel manjše darilce. Animatorji se že veselimo obiska Miklavža. Do takrat pa otroci bodite pridni, saj veste: »Miklavž že gleda.« Prijavnice dobite v cerkvi pod korom, pri verouku in na spletni strani župnije Bloke. Lahko jih oddate gospodu župniku ali v zato namenjene škatle v cerkvi pod korom.

Fara:

Pretekli petek smo se poslovili od Antona Baraga iz Fare 14. Ob 7. dnevu se ga bomo spomnili pri redni četrtkovi sveti maši.

V četrtek po maši ste vabljeni v kapelo k  molitvi pred Najsvetejšim zakramentom.

Pri veroučnih urah bom veroučence ponovno povabil k ministrantom. Prvo srečanje pa bo v soboto bo ob 10.30 uri v župnijski cerkvi pri Fari.

Čiščenje in krašenje: Ravnik, Hudi Vrh

Sv. Vid:

V soboto bo tukaj ob 9. uri srečanje za ministrante.

Čiščenje in krašenje: Otave

Sv. Trojica: Pri veroučnih urah bom veroučence ponovno povabil k ministrantom. Prvo srečanje pa bo v soboto bo ob 10.30 uri v župnijski cerkvi pri Fari.

Čiščenje in krašenje: Hiteno, Mramorovo, Sv. Trojica

 Nova številka Družine: O povečanju antisemitizma, ki se v  Evropi in pri nas povečuje od 7. oktobra dalje. Žal naši mediji o razmerah v sveti deželi poročajo pristransko, proarabsko posebno na spletnem portalu nacionalke, kjer ni najti pozitivnega prispevka o Izraelu.