1. adventna nedelja, 3.12.2023, nedelja Karitas, nabirka je namenjena za programe pomoči v Slovenski Karitas

Godovi: pon.: Barbara, muč.; sr.: Nikolaj (Miklavž), šk.; čet.: Ambrož, šk, c. uč.; pet.: Brezmadežno spočetje Device Marije, sl. praznik; Ned.: 2. adventna nedelja.

Vse fare:

Zadaj v cerkvi lahko dobite Marijanski koledar za naslednje leto. Priporočen dar za koledar je 5 eur, ki jih date v nabiralnik.

Sveto obhajilo bomo bolnim in onemoglim prinašal v četrtek. Seveda lahko prejmejo tudi sveto spoved in sveto bolniško maziljenje.

Vsak četrtek imamo v župnišču v kapeli pri Fari češčenje Najsvetejšega zakramenta. Med molitvijo sem na voljo za sveto spoved. Vabljeni ste župljani iz vseh treh župnij.

V petek bo slovesni praznik Brezmadežnega spočetja Device Marije. Zato bodo maše na vseh treh župnijah. Pri Fari in pri Sv. Trojici bo maša ob 18. uri. Pri Sv. Vidu bo maša ob 16.30 uri. Vabljeni, da se svetih maš udeležite v večjem številu. Skupaj s starši naj se je udeležijo veroučenci še posebej prvoobhajanci in birmanski pripravniki.

Seja ŽPS-jev treh župnij bo v soboto v župnišču pri Sv. Trojici. Začnemo ob 17. uri.

Še vedno velja vabilo na slavilni večer, ki bo potekal bo v soboto, 9. 12 od 19. ure dalje in sicer v Grahovem v šolski telovadnici. Slavljenje bo vodila skupina duhovno ritmične glasbe Svetnik, gost pa bo kapucinski br. Luka Modic. Vabljeni torej 9. 12. v Grahovo na slavilni večer. (Če hočete vedeti, kaj bomo počeli v večnosti, v nebesih, potem pridite na slavilni večer. V nebesih namreč ne bo več svetih maš, bomo pa večno slavili Boga)

Fara: Adventni venčki: Na voljo so za prostovoljni dar (priporočam, da date 10 eur).

čiščenje in krašenje: Nemška vas

Sv. Vid:

Adventni venčki: zadaj je na voljo nekaj adventnih venčkov, ki so jih včeraj napravili mladi in otroci. Na voljo so za prostovoljni dar (priporočam 10 eur). Darovi bodo šli v sklad za potrebe postavitev jaslic.

Obisk Miklavža: Dobri mož se bo z otroki tukaj v cerkvi srečal danes, 3. 12. ob 16. uri. Hvala našim mladim, ki so se tudi letos zavzeli, da bo lahko Miklavž prišel med nas.

Pogreb za pok. Andrejem Medenom bo v torek ob 15. uri v Otavah.

Čiščenje in krašenje: Cajnarje

Sv. Trojica: Adventni venčki: Na voljo so za prostovoljni dar (priporočam, da date 10 eur).

Čiščenje in krašenje: Lovranovo, Zales, Rožanče

Nova številka družine: O tem, komu prostovoljci Karitas prinašajo veselje, upanje in pogum za ponovni začetek. V Karitasu deluje več kot10.000 prostovoljcev, ki pomagajo 22.000 družinam. Na slovenski Karitas se zahvaljujejo vsem darovalcem, podjetjem in ustanovam za izročene darove. Vsi smo v tednu Karitas in skozi vse leto povabljeni k pomoči, prostovoljstvu in pozornosti do ljudi v stiski.

Na voljo so nova tiskana oznanila. V njih je  tudi povabilo na dramsko prireditev Cvetje v jeseni. Prireditve ne bo naslednjo nedeljo, kot je zapisano, ampak bo prestavljena na 26.12. ob 17ih.