2. adventna nedelja, 10.12.2023

Godovi: sr. Lucija, devica in mučenka; čet.: Janez od Križa, duh., c. učitelj; pet.: drinske mučenke; sob.: začetek božične devetdnevnice; nedelja: 3. adventna nedelja- gaudete.

Vse fare: V soboto se začne božična devetdnevnica. Vabljeni, da se je čim rednejše udeležite. Posebej vabljeni tudi otroci, da pridite skupaj s starši. Ta devetdnevna priprava na božič nas bo razpoložila, da bi mogli globlje vstopiti v skrivnost božičnih praznikov. Razpored maš, kdaj in kje bodo si poglejte v mesečnih oznanilih.

Včeraj je v Grahovem potekal večer slavilne glasbe. Podoben dogodek bo potekal tudi v petek, 22. 12. v župnijski cerkvi pri Fari na Blokah. Začel se bo z mašo in devetdnevnico ob 18. uri. Toplo vabljeni vsi posebno pa še pripravniki na birmo.

Fara:

Maša za pok. Jožefo Ivančič ob 7. dnevu bo v soboto ob 17. uri. To bo obenem tudi začetek božične devetdnevice.

Spovedovanje pred božičnimi prazniki bo tu v cerkvi prihodnjo nedeljo od 15.00 ure naprej. Na voljo bomo trije spovedniki . Za veroučence bo sveta spoved naslednji teden, po 3. adventni nedelji v času verouka. Lahko pridejo tudi že v nedeljo.

V četrtek po maši ste vabljeni k molitvi pred Najsvetejšim.

Čiščenje in krašenje: Studeno

Sv. Vid: Maša ob 7. dnevu za pok. Andrejem Medenom bo jutri ob 16. uri v Otavah.

Mladi vabijo na Božično novoletne delavnice: povabljeni ste vsi veroučenci, da pridete v soboto 16. 12. ob 9. uri v župnišče. Izdelovali bomo okraske in voščilnice za domov in za naše župljane. Izdelki bodo v nedeljo na voljo bodo pod korom župnijske cerkve.

Spovedovanje pred božičnimi prazniki bo tu v cerkvi prihodnjo nedeljo med 14. in 15. uro. Za veroučence bo sveta spoved namesto verouka v petek, 22.12. od 16. ure naprej.

Čiščenje in krašenje: Cajnarje

Sv. Trojica:

Spovedovanje pred božičnimi prazniki bo v prostorih župnišča prihodnjo nedeljo ob 14. uri. Za spoved bosta prišla spovednika od drugod. Vabim vas vse, da izkoristite priložnost in se s spovedjo notranje pripravite na praznovanje Jezusovega rojstva.

Čiščenje in krašenje: Polšeče, Zavrh

Nova številka Družine: O nedavnem obisku misijonarja Petra Opeke. Med drugim pravi: “Če bi vedel, da bo to gibanje po 34 letih preraslo v ljudstvo 30.000 ljudi, bi zbežal z Madagaskarja. Ampak Božja previdnost daje vsak dan, vsak mesec, vsako leto novih moči.”