3. adventna nedelja, 17.12.2023

Godovi: ves teden se na praznovanje Kristusovega rojstva pripravljamo z božično devetdnevnico; nedelja bo 4. adventna, zvečer pa že sveti večer.

Vse fare: Danes popoldan bo v vseh treh župnijah priložnost za prejem zakramenta  svete spovedi. Začetek spovedovanja pri Sv. Vidu in Sv. Trojici bo ob 2. uri, pri Fari pa bo začetek spovedovanja ob 3. uri popoldan. Vabljeni ste ste, da se na praznik Jezusovega rojstva pripravite tudi s prejemom zakramenta Božjega odpuščanja.

Poleg tega vas spodbujam, da v tem tednu v večjem številu, predvsem tudi starši in otroci pridete k božični devetdnevnici, ki nas bo razpoložila za praznovaje Božjega učlovečenja. Kraj in čas devetdnevnice je objavljen v oznanilih. Zaradi prireditve v šoli pa bo v torek, 19. 12. maša z devetdnevnico pri Sv. Trojici že ob 16.30. uri in ne ob 18ih kot piše v oznanilih!

Starejši in vsi tisti, ki ne morejo v cerkev lahko pred Božičem prejmejo zakramente spoved, maziljenje in obhajilo. Na povabilo ustno ali po telefonu bom prišel v četrtek. Prav tako v četrtek bi rad obiskal tudi farane, ki so v domu v Cerknici. Povejte ali kako drugače sporočite h komu bi lahko prišel.

Vabljeni ste tudi na večer slavilne glasbe, ki ga pripravljamo z nekaj našimi mladimi župljani. Potekal bo v petek, 22. 12. v župnijski cerkvi pri Fari.  Začnemo ob 18. uri z mašo in devetdnevnico. Pridite vsi, posebej pa še birmanci in starši.

V nedeljo bo 1. sveti večer. Otroci na sveti večer ali pa na sam božični dan prinesite vaše škatlice s prihranki, ki ste jih zbirali v adventnem času za revne otroke.

Na vse tri svete večere ste povabljeni, da se zberete v krogu svoje družine, pri molitvi in blagoslovu vaših domov. Vzemite si blagoslovljeno vodo, ki smo blagoslovili pred mašo, zadaj pa lahko dobite kadilo.

Fara:

Sveta spoved bo za veroučence višjih razredov v ponedeljek in v torek v času verouka. Za mlajše, ki še niso bili pri prvi spovedi verouka v ponedeljek in torek ne bo. Namesto verouka naj s starši pridejo k božični devetdnevnici.

Maša za +Franca Škrabca iz Nove vasi bo v torek ob 18. uri.

V četrtek bo po maši molitev pred Najsvetejšim zakramentom. Molitev bo v kapeli. Vabljeni!

Čiščenje in krašenje: Fara

Sv. Vid:

Verouka v petek ne bo. Namesto verouka pa bo sveta spoved. Za mlajše veroučence, 3. 4. in 5. razred  bo spovedovanje v  župnijski cerkvi pri Sv. Vidu. Začne se v petek ob 15. uri. Za višjo skupino se spovedovanje začne ob 16.15.

Čiščenje in krašenje: Sv. Cajnarje

Sv. Trojica: Sveta spoved bo za veroučence višjih razredov v ponedeljek in v torek v času verouka. Za mlajše, ki še niso bili pri prvi spovedi verouka v ponedeljek in torek ne bo. Namesto verouka naj s starši pridejo k božični devetdnevnici.

V času božične devetdnevice je tu pri Sv. Trojici običaj, da Marija obiskuje domove, prosi za prenočišče in molitev. Vabim, da Marijo za kak dan sprejmete k sebi domov. Njen kipec vzamete pri devetdnevnici in ga na naslednji dan prinesete nazaj. Prej se dogovorite, kdaj bi kakšna hiša Marijo vzela pod svojo streho.

Čiščenje in krašenje: Slugovo, Malni

Nova številka družine: O dohodninskih donacijah, ki jih lahko namenite za razne ustanove, med drugimi tudi za domačo župnijo. To lahko naredite z izpolnitvijo obrazca, ki ga dobite zadaj na mizici.