5. postna nedelja – tiha in papeška

Godovi: tor.: Jožef, mož device Marije, začetek tedna družine; sob.: Gospodovo oznanjenje Mariji, slovesni praznik; nedelja: 6. postna nedelja – cvetna.

Vse fare:

Pobožnost križevega bo danes popoldan za vse tri fare k sv. Urhu. Začetek križevega pota bo ob 14. uri na odcepu za sveti Urh, med Zavrhom in Polšečami. Križev pot poteka zunaj ob postajah križevega pota. Vabljeni vsi; posebej tudi veroučenci, mladi in starši.

Bogata duhovna priprava na prihajajoče praznike je radijski misijon, ki bo v dneh od 17. do 23. marca 2024 potekal v programu Radia Ognjišče. Naslov letošnjega misijona je »Molitev, utrip življenja«. S sporočilom želijo slediti želji papeža Frančiška, da je leto 2024 leto molitve kot priprava na sveto leto, ki ga bomo obhajali v prihodnjem letu. (Vabljeni, da že danes prisluhnite prvim nagovorom.)

Film o Magdaleni Gornik z naslovom Okronana si bomo lahko ogledali v sredo, ob 19. uri v župnijski cerkvi pri Fari. Pred tem bo ob 18.30 maša za pok. župnika Jožeta Kastelica. Vabljeni že k maši ali samo na ogled filma.

V soboto je slovesni praznik Gospodovega oznanjenja Mariji. Praznična maša bo na vseh župnijah po razporedu, kot je v tiskanih oznanilih. Vabljeni k sveti maši, da počastimo praznik Božjega prihoda na svet.

 V soboto po maši pri Fari bo slavilni večer – večer usmiljenja. S slavilnimi pesmimi bomo počastil Gospoda v evharistiji, med tem pa bo tudi možnost prejeti sveto spoved. Za spoved bova na voljo oba duhovnika.

Spovedovanje: poleg spovedovanja pri Fari v soboto zvečer, bodo spovedniki na voljo tudi na cvetno nedeljo v vseh treh župnijah. Pri Sv. Vidu, bo spovednik nekaj časa v spovednici še po nedeljski sveti maši. V vseh treh župnijah pa bo k sveti spovedi mogoče pristopiti ob 14. uri. Spovedniki bodo v spovednicah toliko časa, kolikor bo potrebno, če dlje časa ne bo nikogar, bo spovednik končal, zato ne odlašajte s prihodom k spovedi.

V okviru radijskega misijona pa bo k sveti spovedi mogoče pristopit tudi  v petek, 22.  med 9. in 18.30 uro. Spovedovanje bo v župnijski cerkvi v Cerknici.

Otroci bodo k sveti spovedi pristopili v času verouka.

Na cvetno nedeljo ste vabljeni, da po običaju k maši prinesete butarice ali oljčne vejice. Zunaj bo najprej blagoslov zelenja, nato pa slovesni vhod v cerkev. Oljčne vejice so danes na razpolago. Ob tem prosim za dar po vaši presoji, ki bo namenjen za obnovo istrskih cerkva.

Med mašami bomo z birmanskimi pripravniki brali poročilo o Kristusovem trpljenju ali pasijon.

Fara:

Čiščenje in krašenje: Veliki Vrh

V četrtek v župnijski kapeli pred izpostavljenim Najsvetejšim molimo križev pot. Vabljeni, da se nam pridružite v molitvi!

Sv. Vid:

V petek pol ure pred mašo molimo križev pot. Pridite v večjem številu.

Čiščenje in krašenje: Sv. Vid

Sv. Trojica:

V torek ste po maši vabljeni k molitvi križevega pota.

Čiščenje in krašenje: Jeršanovo, Hribarjevo

Nova številka družine: Pred kratkim je izšel nov prevod Svetega Pisma, t.i. Jeruzalemska izdaja. V Družini so že prejšnji teden predstavili poseben postopek tiskanja Svetega pisma, tokrat pa pišejo o slovesni predstavitvi prve celotne izdaje novega prevoda, ki je bila pretekli torek na SAZU. Pomembna novost novega prevoda so opombe in slovar. To bralcu pomaga k poglobljenemu in celostnemu branju. O zgodovini prevajanja svetega pisma pa si lahko veliko zanimivega preberete na spletni strani KC v Sloveniji, kjer je objavljen govor vodje projekta akademika dr. Jožeta Krašovca.