6. velikonočna nedelja, nedelja turizma, 5.5.2024, ob 10-ih žegnanje v Ravnah na Blokah (Filip in Jakob) in blagoslov oltarjev.

(samo Fara: ob 16. uri bomo s svetim krstom v občestvo Cerkve sprejeli Glorijo Knavs iz Radleka; Pri maši zvečer bodo ob godu sv. Florjana sodelovali gasilci)

Godovi: pon.: Dominik Savio, ministrant, čet: Gospodov Vnebohod, slovesni praznik; pet.:Job, svetopisemski mož; sob.: ob 10ih birma pri Sv. Vidu; ned.: 7. velikonočna – pri sv. Trojici in pri Fari bo slovesnost sv. birme.

Vse fare:  V mesecu maju se otroci zbirajo pri šmarnicah, kjer so organizirane. Pri delavniških mašah beremo šmarnice o Božji služabnici Cvetani Priol.

V tem tednu pri mašah poteka birmanska devetdnevnica. V sredo bo pri Fari srečanje birmancev iz vseh treh župnij z birmovalcem p. Maksimiljanom. Srečanje se začne ob 18. uri. Birmanci, starši in botri in vsi, ki boste prišli na srečanje bodite v cerkvi 10 minut pred 18. uro.

V četrtek vas vabim k praznovanju Gospodovega vnebohoda. Pridite, saj je njegov vnebohod poroštvo tudi našega večnega življenja. Maše bodo kot je zapisano v novih oznanilih.

Fara: Jutri in v torek spet nadaljujemo z veroukom za vse skupine. Za birmance bo v času verouka potekalo spovedovanje. V četrtek po maši bo generalna vaja za birmo.

Čiščenje in krašenje: poskrbijo birmanci in starši, tudi za ureditev okolice cerkve in župnišča

Sv. Vid:  V petek nadaljujemo z veroukom za vse skupine. Za birmance bo v času verouka potekalo spovedovanje. Po spovedi bo še vaja za birmo.

Čiščenje in krašenje: poskrbijo birmanci in starši, tudi za ureditev okolice cerkve in župnišča

Sv. Trojica: Jutri in v torek spet nadaljujemo z veroukom za vse skupine. Za birmance bo v času verouka potekalo spovedovanje. V četrtek po maši bo generalna vaja za birmo.

Čiščenje in krašenje: poskrbijo birmanci in starši, tudi za ureditev okolice cerkve in župnišča

Nova številka družine: O tem zakaj je konoplja nevarna droga. O začetkih slovenskega skavtstva pa govori ustanovitelj skavtov pri nas Peter Lovšin. (20.000 otrok in mladih je šlo v teh letih skozi skavtsko metodo vzgoje.)

Nova so tudi tiskana mesečna oznanila.

Ravne: nabirka je bila za poravnavo dolgov od obnove. Hvala za vse vaše današnje darove!