Binkoštna nedelja, 19.5.2024, žegnanje pri Sv. Duhu.

Godovi: pon.: Marija, mati Cerkve, pet.: Marija, pomočnica kristjanov, Marija Pomagaj, zavetnica Slovencev; ned.: Sv. Trojica, v župniji Sv. Trojice bo ob 8. uri žegnanje, pri Fari pa bo ob 10. uri slovesnost prvega svetega obhajila.

Vse fare:  

V vaseh, kjer so organizirane šmarnice, otroke še naprej spodbujam k obisku šmarnic.

Vabilo na festival sodobne krščanske glasbe Ritem srca:

Radio Ognjišče bo festival sodobne krščanske glasbe Ritem srca organiziral v torek, 21. maja. Dogajanje bo že od 17.30 naprej na forumu Zavoda sv. Stanislava v Šentvidu, ob 19.30 pa bo osrednji koncert s predstavitvijo desetih novih skladb s krščansko vsebino.

Dobrodošli prav vsi. Otroci do vključno 10. leta imajo prost vstop! Vstopnice v predprodaji so po 10 €, na dan festivala 12 €, lahko jih kupite v spletni trgovini Katoliške mladine. (Za 15 vstopnic in več skupaj se dobi 20 % popust.)

Potrebno je iti z lastnim prevozom.

Duhovni pomočnik g. Simon Onušič organizira obisk slovesnosti v Kočevskem Rogu, ki bo v soboto, 1. junija. Več o tem piše v tiskanih oznanilih.

Fara: Na binkoštni ponedeljek ob 18ih bo sveta maša tudi pri Svetem Duhu. Mašni namen bo kot prošnja maša, ki je zaradi birmanske devetdnevnice ni bilo.

Mašni namen v sredo zjutraj bo v zahvalo za dolgo in zdravo življenje.

V četrtek po maši ste vabljeni k molitvi pred Jezusom v Najsvetejšem zakramentu. Molili bomo tudi za prvoobhajance in njihove družine.

Prejšnji petek smo se s krščanskim pogrebom poslovili od Albine Bregar iz Velikih Blok 23. Maša ob 7. dnevu bo tukaj pri Fari v petek ob 19. uri.

Spovedovanje prvoobhajancev bo v petek ob 17. uri. Po spovedi bo še vaja za prvo obhajilo.

Čiščenje in krašenje: starši proobhajancev bodo po dogovoru za ureditev cerkve in okolice poskrbeli v petek ob 16. uri

Sv. Vid:  

Čiščenje in krašenje: Cajnarje

Sv. Trojica: Naslednjo nedeljo bo farno žegnanje, maša ob osmih kot po navadi. Ob žegnanju bo v soboto po maši ob 8ih do 10. ure češčenje Jezusa v Najsvetejšem zakramentu. Vabljeni, da pridete k molitvi v čim večjem številu. Med molitvijo bo v spovednici na voljo spovednik. Tako da ste vabljeni, tudi k zakramentu svete spovedi.

Čiščenje in krašenje:  Jeršanovo, Hribarjevo

Nova številka družine: Pogovor z Igorjem Kovačem o ozadjih propalestinskih protestih na univerzah v ZDA, o hrvaškem pevcu Marku Puršiću, ki je nastopil na nedavni evroviziji in se javno izreka za dejavnega katoličana. Pišejo tudi o pisatelju Ivanu Sivcu, ki je praznoval 75- letnico življenja.