13. nedelja med letom, 30.6.2024, žegnanje  v Otavah in na Studencu na Blokah.

Godovi: tor.: ptujskogorska Mati Božja; sr.: Tomaž, apostol; čet.: Urh, škof; pet.: Ciril in Metod, apostola Slovanov, sl. praznik; sob.: Marija Goretti, muč.; Ned.: 14. ned. med letom, nedelja Slovencev po svetu, žegnanje pri sv. Urhu.

Vse fare: Od ponedeljka do vključno srede me ne bo doma. S skupino romarjev gremo peš na Sveto Goro pri Gorici. Maše bo doma daroval g. Simon Onušič. Tudi v primeru pogreba se obrnite nanj.

V petek bom po domovih obiskoval bolne in onemogle.

V petek zvečer pa smo vabljeni v Ljubljano na Tromostovje k frančiškanom. Tam je vsak prvi petek v mesecu sveta maša za enega od kandidatov mučencev druge svetovne vojne za razglasitev za blaženega. Tokrat bo maša za Anico Drobnič, ki je bila doma s Hudega Vrha (Bloke) in je kot učiteljica, organistka, pevovodja več zborov delovala v Begunjski župniji. Somaševaje bo vodil begunjski župnik Maks Ipavec. Več si lahko preberete v novih tiskanih oznanilih. Toplo vabljeni, posebej tudi pevci in bralci za sodelovanje! Maša se začne ob 19ih.

Fara: Danes je bila maša tudi za Rafaela Ivančiča (2.namen)

Čiščenje in krašenje: Nova vas od št. 66 naprej.

Sv. Vid: Drug teden bo nedeljska maša zopet ob običajni uri. Ob 8ih.

Čiščenje in krašenje: Štrukljeva vas

Sv. Trojica: Kot vidite smo nazaj dobili obnovljen desni stranski oltar. Restavratorji so odstranili rjavo barvo, s katero je bil oltar prebarvan okrog 120 let. Sedaj oltar zgleda tako, kot je bil prvotno. V delo pa so v Žužemberk tudi že vzeli Marijin oltar.

Zaradi žegnanja pri Sv. Urhu naslednjo nedeljo bo maša v župniji samo pri Sv. Urhu. Maša bo ob 10. uri.

Čiščenje in krašenje: po potrebi, ker ne bo maše v župnijski cerkvi: Andrejčje, Gradiško, Štorovo.

Nova številka družine: Novomašna številka. Pogovor z duhovniki treh generacij o njihovih duhovniških poteh in spoznanjih, ki se na njih rojevajo.

Nekaj izvodov je na voljo na mizici in si jo lahko vzamete. Dar zanjo lahko date v nabiralnik.