3. velikonočna nedelja, 23.4.2023 – žegnanje pri sv. Juriju-Cajnarje, maša ob 10ih.

Godovi: Z današnjo nedeljo se začenja teden molitve za duhovne poklice. Prosimo Gospoda, da  bi na naših tleh dozorele ugodne razmere za rast novih duhovnih poklicev! Godovi: tor.: Marko, evangelist; sr.: Marija, mati dobrega sveta; sob.: Katarina Sienska, devica in c. učiteljica, sozavetnica Evrope, smrtni dan pok. Stanislava Gradiška, vidovskega župnika; ned.: 4. velikonočna nedelja, nedelja dobrega pastirja.

Vse fare:

Danes (jutri), na dan smrti Božje služabnice Magdalene Gornik, bo na Gori ob 17. uri, romarska sv. maša, ob 15.45 uri molitvena ura za njeno beatifikacijo. Vabljeni!

V torek, na god sv. evangelista Marka bo sv. maša v Velikih Blokah ob 18ih. Vabljeni!

Srečanje za starše prvoobhajancev za župniji Bloke in Sv. Trojica prihodnjo nedeljo po maši v cerkvi pri Fari. Za starše vidovskih prvoobhajancev pa bo srečanje v soboto, 29.4. po maši.

Športno društvo Studenec prihodnjo nedeljo ob 14. uri na Studencu prireja srečanje konjenikov in blagoslov konj. Vabljeni!

Pred nami je mesec maj, ki je posebej posvečen Mariji. Ob tem vas vabim, da po vaseh organizirate šmarnično pobožnost. Za šmarnično branje se še ta teden obrnite na župnika.

Z novinarjem in zgodovinarjem dr. Jožetom Možino pripravljamo srečanje in predstavitev knjige Slovenski razkol. Srečanje bo potekalo v petek, 12. maja ob 19. uri v dvorani občine Nova vas. Vabljeni, da si za takrat rezervirate čas.

Fara: Preteklo sredo je bila na Žalah v Ljubljani pokopana Ana Podržaj, roj. Klučar, Čičkova iz Fare. Ob 7. dnevu se je bomo spomnili pri maši jutri 24.4. aprila ob 19ih.

Čiščenje in krašenje: Nova vas od št. 66 naprej.

Sv. Vid: Danes (včeraj v soboto) je bila v naši župnijski cerkvi v občestvo Cerkve s svetim krsto sprejeta veroučenka drugega razreda Ivana Šivec, hči Davida Šivca iz Begunj.

Čiščenje in krašenje: Štrukljeva vas.

Sv. Trojica:

Čiščenje in krašenje: Lovranovo, Zales, Rožanče.

Nova številka družine: Ob začetku tedna molitve za duhovne poklice pišejo o potrebnosti molitve za duhovne poklice: Duhovne poklice bomo imeli po meri naše vere. Če bomo zahrepeneli po njih in zanje prosili, bo tudi Gospod poskrbel. Pomembno je, da vsak posameznik prispeva k ustvarjanju okolja, ki bo naklonjeno duhovnim poklicem. In to se začne z bolj odločnim in zavestnim življenjem po veri.